Dagens tips 05-06-13: nadal mot wawrinka

Analysen Rafael Nadal ska i eftermiddag försöka göra om vad han gjort ett antal gånger förut, nämligen vinna över Schweizaren Stanislas Wawrinka. Lyckas Nadal med detta väntar åter en medaljmatch i franska öppna.
Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka
June 05,2013
15.05

Om gårdagens match mellan Federer och Tsonga innebar en vinst för den icke-favorittippade spelaren (Tsonga), känns samma scenario mer osannolikt idag. Nadal ska 99 gånger av 100 vinna en fem-sets match mot Wawrinka, både sätt till dagsform och tidigare inbördes möten.

Dock bör man ändå skänka Wawrinka en liten uppskattande tanke då han hjältemodigt vände ett två-sets underläge i åttondelsfinalen. Att det finns ett visst mått av kapacitet hos Wawrinka, det visade han verkligen då.

Mot Rafael Nadal bör den kapaciteten inte kunna räcka till seger, men väl till ett par vinnande game. Wawrinka är trots allt rejäl underdog och kan spela utan någon betydande press att prestera då ingen räknar med att han ska kunna störa Nadal. Inte minst syns detta på oddssättningen till matchen, som exempelvis ger Nadal ett segerodds på ynka 1,06 (Unibet.com).

Nej, segeroddset lockar inte direkt som spelbar marknad. Däremot känns ett underspel på antalet game i första set, högst intressant. Båda spelarna kommer med största säkerhet att gå ut otroligt tufft för att få med sig det psykologiska övertaget som det innebär att. Det tror jag dock kommer att vara till störst fördel för Nadal och jag har svårt att se att spanjoren ska släppa till mer än tre game.

Speltipset

Sport: Tennis
Härkomst: Franska öppna ATP
Match/Event: Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka
Spel: Antal game i första set, under 9,5
Odds: 1,87
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Unibet.com
Spelstopp: 15.05
Resultat: VINST!6-3 första set, Nadal – Wawrinka

Antal game i första set, under 9,5

Satsa