Dagens tips 11-08-13: defensivt fokus för ifk norrköping

I eftermiddag är det invigning av högstaligan i England då förra årets cupvinnare Wigan ska ta sig an ligasegraren Manchester United. Oddsen på United är dock relativt för låga i förhållande till den turbulens och osäkerhet som kretsar kring laget. Detta gör att jag avstår från spel och istället vänder blickarna mot Sverige och Allsvenskan!
Helsingborg – IFK Norrköping
August 11,2013
15.00

I eftermiddag spelas det nämligen heta matcher även här och en av dem är toppmötet Helsingborg – IFK Norrköping. Hemmalaget leder just nu serien med 37 poäng och en imponerande målskillnad på 40-15. Bortalaget IFK Norrköping har om än inte samma fina poängskörd, dock fem matcher utan förlust, varav seger i de två senaste och man bör således ha en bra chans här. Dessutom har Norrköping inte förlorat på bortaplan sedan den 21:e april!

Det som inger mest spelvärde i den här matchen är enligt mig, underspelet på antal mål i halvtid. Jag tror nämligen på att detta blir en stark försvarsinsats av IFK, då man saknar flera spelare som är oerhört viktiga i offensiven, exempelvis kapten Florén och lagets stora målspruta Gunnar Thorvaldsson (som är på väg bort från klubben). Tränare Janne Andersson är nog fullt nöjd med ett oavgjort resultat och en solid insats av sitt lag här.

IFK bör även ha en chans om man ser till historiken lagen emellan, endast en förlust på de fem senaste mötena!

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Allsvenskan
Match/Event: Helsingborg – IFK Norrköping
Spel: Antal mål i första halvlek, -1,5
Odds: 1,53
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Bet365.com
Spelstopp: 15.00
Resultat: VINST! 0-0, Helsingborg – IFK Norrköping

Antal mål i första halvlek, -1,5

Satsa