Dagens tips 19-06-13: segerspel på elfsborg

Efter nästan en månads väntan är det åter dags för Elfsborg att spela fotboll i Allsvenskan. Laget man möter för dagen är seriens äldsta förening, nämligen Gefle IF.
IF Elfsborg – Gefle IF
June 19,2013
18.00

Elfsborg är hemmalag och är storfavorit till segern enligt både media, experter och spelbolagen. Oddssättningen är med andra ord befogat låg, men ett lågt odds innebär också stor vinstpotential. För egen del känner jag att det skulle kännas bra att fira midsommartradition med ett vinstbet i bakfickan. Dessutom är vinsten alltid i relation till insatsen och ett odds på 1,35 kan ge en relativt fin vinst, beroende på insats.

Många faktorer talar också för att Elfsborg vinner den här matchen. Inledningsvis hittar vi ett svar i Elfsborg överlägset bättre trupp. Man förfogar över flera spelare av högre kvalité än vad Gefle har. Man har välbehövlig rutin i både anfall, mittfält och försvar och framstående spelare som Anders Svensson och Lasse Nilsson, Bangura och Ishizaki. Samuel Holmén är ju en nyckelspelare men nu har han som bekant skrivit på för den turkiska klubben Fenerbahce och får väl ärligt räknas bort som en styrka för Elfsborg.

Vad som vidare talar starkt för en Elfsborg-seger är lagets fina form på de fem senaste. Man har nämligen vunnit fyra och spelat en oavgjord. Jämför man den statistiken med vad Gefle kan presentera är skillnaden slående. Gefle har inte vunnit på sina fem senaste. Dessutom har man endast tagit två poäng på bortaplan den här säsongen. Ettan ska helt enkelt vara glasklar idag.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Allsvenskan, Sverige
Match/Event: IF Elfsborg – Gefle IF
Spel: Hemmaseger
Odds: 1,35
Insats: 8/10 units
Spelsajt: Betsson.com
Spelstopp: 18.00
Resultat: Förlust! 0-0, Elfsborg – Gefle

Hemmaseger

Satsa