Dagens tips 19-08-13: offensiv kramp för mjällby

Kvällen bjuder på en spännande match i Allsvenskan då Mjällby ska ta emot serieledarna Helsingborg. En match som kanske är som viktigast för bortalaget då man inte har vunnit på de två senaste.
Mjällby – Helsingborg
August 19,2013
19.05

Mjällby ligger för närvarande på nionde plats med endast fem poängs marginal ner till strecket. Med elva matcher kvar att spela är det med andra ord lite för tidigt att säga att man kommer att klara kontraktet.

De senaste fem matcherna har endast innehållet en seger för Mjällby och den mot ett ordentligt formsvagt Djurgården. Man har inte heller haft någon vidare målproduktion, vilket naturligtvis är ett stort bidragande problem. Med det i åtanke är det väl närmast att anses lite katastrofalt att man i för ett antal dagar sedan gjorde sig av med en av lagets bästa offensiva spelare, Haris Radentinac. Med andra ord kommer hela laget att behöva anstränga sig mer än någonsin om man ska lyckas göra mål ikväll.

Att då möta ett Helsingborg som gått på halvfart i de två senaste matcherna och som är rejält motiverade att ta en seger, är kanske det sämsta tänkbara. Hur ska man klara av att vara offensiva när bortalaget kommer att göra allt vad de kan för att vinna matchen? För Helsingborg har nämligen inget annat val om man vill fortsätta ha serieledningen i egna händer. Vid förlust eller poängtapp kan man bli omsprungen av både Malmö FF och IFK Göteborg.

Det säkraste spelet i matchen är underspelet på hemmalagets målproduktion. Det som ger bäst utdelning förhållande till risk är segerspelet på Helsingborg. Det förstnämnda blir min huvudrekommendation den här kvällen.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Sverige, Allsvenskan
Match/Event: Mjällby – Helsingborg
Spel: Antal mål för hemmalaget, -1,5
Odds: 1,34
Insats: 8/10 units
Spelsajt: Betsafe.com
Spelstopp: 19.05
Resultat: 

Antal mål för hemmalaget, -1,5

Satsa