Dagens tips 20-6-13: hett derby

Ikväll kl.19.05 vankas det kamratderby i Norrköping då hemmalaget ska möta ett annat IFK-lag, nämligen Göteborg.
IFK Norrköping – IFK Göteborg
June 20,2013
19.05

Båda lagen har laddat upp ordentligt inför denna prestigefyllda match och båda lagen kommer garanterat att gå ut för att visa vilken kamrat som är störst, bäst och starkast!

Ser vi till historien har dessa matcher lagen emellan allt som oftast slutat i tighta, oavgjorda matcher där båda lagen mäktat med att göra mål framåt. Faktum är att det totalt har blivit minst tre mål i fyra av fem möten. Sist slutade mötet dock 0-0 och nog känns det lite avigt att spela på ett överspel på målproduktionen nu? Framför allt om man ser till båda lagens senaste två matcher, där de har misslyckats med att göra mål över huvud taget i en match vardera.

Nej, vad som istället tilltalar mig är ett underspel på antalet mål de första 28 minuterna (observera att det är 28 min och inte 30 min som i vanliga fall!). Sist Norrköping mötte ett spelförande lag hemma på nya parken gav man över initiativet med flit i första halvlek och såg istället till att försvara sig in i matchen. Denna utveckling räknar jag med kommer att återkomma ikväll vilket om möjligt motiverar mitt spel än mer.

Vad som därefter händer känns lite mer osäkert. Dock väljer jag att lägga lite extra tilltro till IFK och deras målspottare Gunnar Thorvaldsson. Varför inte ett slutresultat med siffrorna 1-0 till Norrköping?

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Allsvenskan, Sverige
Match/Event: IFK Norrköping – IFK Göteborg
Spel: Inget mål innan minut 28
Odds: 1,72
Insats: 7/10 units
Spelsajt: Nordicbet.com
Spelstopp: 19.05
Resultat: 

Inget mål innan minut 28

Satsa