Dagens tips 29-08-13: överodds på elfsborg

Ikväll ska Elfsborg försöka med det som verkar vara så förtvivlat svårt för svenska fotbollslag, nämligen att ta sig ut i Europa. För att ta sig till Europa League och återupprätta den svenska fotbollshedern måste man dock ta sig förbi ett stort hinder först. Det hindret heter Nordsjälland.
Nordsjälland – Elfsborg
August 29,2013
17:00

Den första matchen hemma i Borås slutade 1-1. Ett resultat som innebär att gästerna fick med sig ett mycket värdefullt bortamål till returmötet.

Till kvällens match är oddssättningen för de båda lagen relativt jämn om än med aningen fördel för hemmalaget Nordsjälland. Segeroddset för hemmalaget ligger på 2,20, medan segeroddset för Elfsborg ligger på 3,10. Det höga hemmaoddset får nästan sägas vara anmärkningsvärt högt, särskilt med tanke på Elfsborgs uppenbara formsvacka de senaste veckorna. På de tre senaste matcherna har man plockat en poäng.

För mig känns ettan i den här matchen klart spelvärd. Nordsjälland fick visserligen stryk på bortaplan i ligan senast, men gjorde enligt uppgift en bra match. Innan dess spelade man två bra matcher i ligan, varav ett gediget 2-2 resultat mot FC Köpenhamn.

Lägger man samman allt detta och därtill lägger det faktum att Elfsborg förlorade mot Örebro i måndags på hemmaplan, känns ettan till mer än dubbla pengarna tillbaka, som ett riktigt bra spel. Även underspelet på Elfsborgs målproduktion rekommenderas starkt (-1,5 mål)!

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Europa League, play-off
Match/Event: Nordsjälland – Elfsborg
Spel: Hemmalaget vinner
Odds: 2,20
Insats: 7/10 units
Spelsajt: Betsson.com
Spelstopp: 17.00
Resultat: 

Hemmalaget vinner

Satsa