Dagens tips 30-05-13: ett defensivt norrköping

Analys: Nya Parken Norrköping. Det är arenan för kvällens match mellan IFK Norrköping och publikfanatiska AIK. En match som betyder mycket för båda lagen. Norrköping behöver ta poäng mot ”de på pappret” bättre lagen om man vill sluta på en högra plats än förra säsongen och AIK behöver vinna för att fortsätta sin målsättning att vinna SM-guld.
IFK Norrköping – AIK
May 30,2013
19:00

IFK Norrköping har genomfört ett helt godkänt resultat så här långt på säsongen. Man har fått igång en regelbunden målskytt i Thorvaldsson och man har lyckas skapa en slags tilltro och positiv känsla när man spelar på hemmaplan. Något som man verkligen haft svårt med under de senaste åren.

AIK har inte direkt imponerat under säsongsinledningen. Med 13 inspelade poäng ligger man på en tiondeplats. Främste målskytt är Igboananike med sina fem mål. Ska AIK börja klättra i tabellen måste man få igång fler spelare offensivt men till kvällens match känns alternativen man har att tillgå, få.

Det är också kring målproduktion som jag hittar matchens mest spelvärda marknad – underspelet på mål i första halvlek. IFK har den här säsongen visat större styrka i försvarsspelet än på länge. Man pressar högre upp i banan och har blivit bättre på att vårda bollen i anfallsspelet. I kvällens match förväntar jag mig att denna försvarssyn får större plats i taktiken än tidigare. AIK är trots allt ett bra lag som man haft svårt för genom åren. Det känns motiverat att det blir en målsnål första halvlek med mycket kamp.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Allsvenskan
Match/Event: IFK Norrköping – AIK
Spel:Antal mål i första halvlek, -1.5
Odds: 1,44
Insats: 7/10 units
Spelsajt:Bet365.com
Spelstopp: 19.00
Resultat:

Antal mål i första halvlek, -1.5

Satsa