Dagens tips 30-09-13: östgötaderby I allsvenskan

Förra veckan avslutades med plus på bettingkontot sedan Luis Suarez så vackert gjorde två mål och gjorde söndagens speltips komplett. Nu är det ny vecka och nya tag mot sköna vinster.
Åtvidaberg – IFK Norrköping
September 30,2013
19.05

Ikväll är det fotboll som står för underhållningen och mina blickar riktas framför allt mot Allsvenskan och östgötaderbyt mellan hemmastarka Åtvidaberg och IFK ”Peking” Norrköping.

Matcherna dessa lag emellan brukar allt som oftast bjuda på fin underhållning och gott spelvärde för de som spelar på antal mål i matchen. Sett till de senaste fem matcherna lagen emellan har det blivit två mål eller fler i samtliga. I fyra av fem matcher har också båda lagen gjort mål.

Med detta i åtanke känns kanske överspelet på målproduktion som ett givet spel. Personligen känner jag dock att det finns fog för tvekan, åtminstone för IFK Norrköpings prestation och målproduktion. Laget lider fortfarande kraftigt av att man sålt av med de två i särklass bästa målskyttarna man hade, Thorvaldsson och Khalil. Med ett relativt starkt försvarsspel och med Åtvidabergs än större problem i offensiven, känns snarare ett BLGM-spel (båda lagen gör mål) mer motiverat än exempelvis överspelet +2,5 mål (som är det enda som har spelvärde oddsmässigt).

IFK bör göra minst ett mål här, då Nyman sett riktigt het ut de senaste matcherna. Åtvidaberg är starka på Kopparvallen och har gjort 22 mål på hemmaplan i år. Tips på slutresultat, 1-1.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Sverige, Allsvenskan
Match/Event: Åtvidaberg – IFK Norrköping
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1,60
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Bet365.com
Spelstopp: 19.05
Resultat: VINST! 1-3, Åtvidaberg – IFK Norrköping

Båda lagen gör mål i matchen

Satsa