Dags för genrep till vm 25-04-13

Den svenska Eliteserien i hockey är avklarad och en SM-vinnare är korad. Vintern har gjort sitt uttåg i landet och det luktar vår var man än vänder näsan. Dock är det något som fortfarande osar vinter, kyla och inomhushall. Vad det är? Hockey VM naturligtvis!

Den anrika turneringen (som dock är lillebror till World Cup), startar den 3:e maj. På vägen dit ska det dock laddas upp för mästerskap genom spel i Czech Hockey Games. En turnering som agerar språngbräda för spelidéer och powerplay-strategier och nya stjärnskotts första kontakt med landslagströjan.

För Sveriges del handlar det främst om att svetsa samman ett lag av spelare från de Europeiska ligorna. NHL-spelarna är mitt uppe i sin säsong och kommer inte att medverka i år (NHL-säsongen startade ju senare det här året!). Sveriges första match i turneringen spelas ikväll och för motståndet står Ryssland.

Turneringen pågår mellan den 25:e till den 28:e april och sänds i Viasat Hockey, SVT2 och TV10. Svenska supportrar har möjlighet att se vissa matcher live på ett enkelt sätt då turneringens första match spelas i Jönköping.

Svenska supportrar har möjlighet att se vissa matcher live på ett enkelt sätt då turneringens första match spelas i Jönköping.

Satsa