Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Dags för kvartsfinaler

Många svenska vintersporter går nu in i sitt slutspelsskede. En av dessa sporter är handboll (en inomhussport och därför kategoriserar jag den som en vintersport) och för lagen i den svenska elitserien innebär det att det vankas kvartsfinal.

Efter att de bäst placerade lagen valt sitt motstånd kommer följande matcher att spelas;
• Lugi (placering 1:a) – Hammarby (placering 8:a)
• Sävehof (placering 2:a) – Guif (placering 6:a)
• Kristianstad (placering 3:a) – Allingsås (placering 5:a)
• Drott (placering 4:a) – Ystad (placering 7:a)

Enligt flera experter var det inga ologiska val förknippade med kvartsfinalerna. Seriesegrarna Lugi förväntades exempelvis välja Hammarby som kom åtta (och som man också avslutade serien med att vinna över med utklassningssiffrorna 37 – 24). De stora lagen inom handbollen är just nu under ekonomisk granskning från Sportbladet och journalisten Johan Flinck. I denna granskning framträder en spännande ekonomisk faktor som säkerligen kommer att spela in för vissa lag när/om det kommer till kritan rent sportsligt. Ett avancemang i slutspelet ser ut att vara mer eller mindre ekonomiskt nödvändigt för vissa klubbar. Det blir sannerligen spännande att följa utvecklingen och Flincks fortsatta granskning.

Kvartsfinalsspelet inleds ikväll med start kl. 19.00 och matchen Lugi – Hammarby sänds via Svenska Spels livestream.

Kvartsfinalsspelet inleds ikväll med start kl. 19.00 och matchen Lugi – Hammarby sänds via Svenska Spels livestream.

Satsa