Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

EM-kval Sverige – Island (Dam) 27/10 18:15 Kan Sveriges damer ta ett ytterligare steg mot EM?

På tisdag 18:30 tar Sveriges damer emot Island för EM-kvalmatch på Ullevi i Göteborg. Det är ettan mot tvåan i grupp F som ställs mot varandra och förra matchen lagen emellan slutade oavgjort, 1-1.
Sverige – Island Damernas
oktober 27,2020
18:15

På TV: SVT2 kl. 18:15 – 20:45 den 27 Oct  direkt från Göteborg.

Det är två formstarka lag som möts, då både Sverige och Island är obesegrade i sina senaste fem matcher, med fyra vinster och en oavgjord match. Den oavgjorda matchen spelades just mot varandra den 22:a september tidigare under hösten.

Lagens form

Sveriges körde över Lettland

Sveriges senaste match i EM-kvalet spelades i torsdags och den resulterade i en enkel seger mot Lettland hemma med hela 7-0. Imponerande var också att man hade sex olika målskyttar i matchen. Den enda tvåmålsskytten var Paulina Hammarlund.

Island har guldläge

Island ligger just nu efter Sverige i tabellen, men vi påpeka att man också spelat en match mindre. Seger i denna match skulle betyda att man bara behöver vinna resterande matcher, mot Slovakien och Ungern, för att vinna gruppen och ta sig till EM, vilket inte vore allt för överraskande med tanke på nuvarande form

Sverige är obesegrat mot Island

Även om det i nuläget är mycket jämnt i tabellen kvarstår det faktum att över de senaste åtta mötena lagen emellan har Sverige inte förlorat mot Island. Sex segrar, två oavgjorda matcher och en målskillnad på 27-4 tyder på en rejäl svensk fördel. Men historik är historik och det är nuvarande form som spelar in först och främst.

Odds för oavgjort Sverige - Island 7.50 7.50 NordicBet

Tips: Över 3,5 mål i matchen - 1.87 i odds (Betsson)

Även om det för drygt en månad sedan blev oavgjort och detta är en fantastisk chans för Island att ta sig allt närmare EM, talar mycket för svensk seger i denna match. Faktumet att Sverige varit fruktansvärd starka på hemmaplan under EM-kvalet med en målskillnad på 22-0 bör sätta skräck hos isländskorna
Med ett svenskt målsnitt på 7,33 på hemmaplan är det mycket möjligt att det blir en målrik match.

Satsa