Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Allsvenskan: Speltips Elfsborg–Kalmar FF 18 oktober 14:30

Två lag som kämpar i olika delar av tabellen för att ta sig några placeringar uppåt. Elfsborg jagar medaljer och en plats i Europa medan Kalmar FF behöver varje poäng man kan få för att undvika nedflyttning.
Elfsborg–Kalmar FF
oktober 18,2020
14:30

Elfsborg har varit lite av en överraskning i Allsvenskan den här säsongen för det var nog inte så många som hade trott att laget skulle vara med i medaljstriden med sju omgångar kvar.

Lagens form

Elfsborg

Just nu ligger Elfsborg fyra på samma poäng som trean IFK Norrköping, men med en match mindre spelad än femman Sirius. Dock är det väl sisådär med formen hos Elfsborg då laget inte vunnit på åtta matcher i Allsvenskan.

Kalmar FF

Kalmar FF var inblandade i bottenstriden även förra säsongen, men nu är laget på god väg ut ur Allsvenskan. I dagsläget har man två poäng upp till Helsingborg på kvalplats och hela fem poäng upp till säker mark. Dock ska sägas att Kalmar faktiskt bara förlorat två av de senaste sex allsvenska matcherna. Å andra sidan har man bara en seger sedan mitten av augusti.

Elfsborg vinnare igen

Elfsborg är såklart storfavoriter i den här matchen. Fattas bara annat. Dessutom har Elfsborg två pålitliga målskyttar i Jesper Karlsson och Per Frick, som tillsammans gjort 18 mål den här säsongen. Visst, Elfsborg har inte vunnit på länge, men då har man också mött flera av topplagen och faktiskt tagit poäng mot dessa.

Tips: Elfsborg starkare

Därför ska det väl inte vara några större problem att ta poäng mot ett Kalmar som faktiskt inte är särskilt bra. Tipset blir att Elfsborg vinner den här matchen och hänger på i toppen. Bäst odds finns hos Nordicbet som ger 1.78 i odds för hemmaseger.

Satsa