Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Beijer Hockey Games 14/2: Tre Kronor möter Finland

Tre Kronor möter Finland på söndag för att avsluta Beijer Hockey Games hemma i Malmö Arena. En tight och målsnål match väntas!
IHOCKEY-GAMES-SWE-RUS
Sverige vs Finland
Februari 14,2021
16:00

Matchen sänds på TV6 & Viaplay med start 15:30

Tre Kronor har spelat bra

Om vi ser på vad som gått riktigt bra för Sverige i turneringens första två matcher, så är det definitivt målvaktsspelet. Viktor Fasth har stått båda matcherna och släppt in totalt 3 mål och har 93,3% i räddningsprocent.

Något som inte gått lika enkelt är målskyttet. I matchen mot Ryssland vann Tre Kronor skottstatistiken med 30-21 men lyckades bara få en puck förbi ryske målvakten Samonov. Man skapar en hel del målchanser, men effektiviteten är inte där. Matchens enda mål från svensk sida kom genom poängligaledaren i SHL, Emil Pettersson, 6 minuter in i den andra perioden. Matchen gick till straffläggning där ryske Vladimir Butuzov säkerställde slutresultatet 2-1 till Ryssland.

Spelbolag med bra odds

Finland

De finska lejonen har även dom spelat två matcher i turnerigen. De förlorade mot Ryssland efter ordinarie matchtid med 3-2 och vann mot Tjeckien efter straffläggning (3-2). Målskyttet för finnarna har liksom Sverige inte varit allt för aktivt.

Målvaktsspelet för Finland har varit mindre stabilt än hos Tre Kronor. I matchen mot Ryssland var det Harri Säteri som vaktade kassen och hade ynka 81.25 i räddningsprocent. I matchen mot Tjeckien på lördagen hade man bytt till Janne Juvonen som hade en bra match med 93.75 i räddningsprocent och är troligtvis den startande målvakten mot Tre Kronor på söndag.

Tre Kronor – Finland

Det blir alltid en het match när Sverige möter Finland. Matchen på söndag väntas bli en tight kamp om poängen. Om Tre Kronor vinner mot Finland och Ryssland förlorar sin match mot Tjeckien står Tre Kronor som vinnare av Beijer Hockey Games 2021.

Varför oavgjort efter ordinarie speltid?

  • Sverige kryssade mot både Tjeckien och Ryssland.
  • Matcher mot Finland blir ofta jämna.
  • Man skapar många farliga chanser men saknar effektivitet framåt.
  • Två riktigt bra målvakter ställs mot varandra.

Extratipset: Det görs under 5 mål under ordinarie matchtid. Odds 1.76 hos William Hill

Det görs under 5 mål i matchen 1.76 William Hill

Tips: Oavgjort efter 60 minuters spel

Sverige har spelat bra, med riktigt bra målvaktsspel, men saknar effektivitet. Matcher mot Finland blir oftast jämna. Tippa kryss hos William Hill för odds 4.10

Satsa