Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

F1 malaysia gp

Förra GP-loppet vanns av finländaren Kimi Räikkonen och det satte en del press på fjolårssegraren och tillika regerande världsmästaren Sebastian Vettel att börja leverera.

Inför helgens GP fanns det många frågetecken kring hur pass bra Red Bull-bilen egentligen är den här säsongen, samt hur avståndet till de konkurrerande stallen kommer att bli. Både Ferrari och Lotus har arbetat hårt med sin bil för att skapa bättre förutsättningar jämfört med förra året. Att Red Bull dock fortfarande har en ruskigt snabb bil och en enormt skicklig förare visade man dock med besked under lördagens kvalifikationsrace. Sebastian Vettel var nämligen snabbast efter samtliga lopp och kommer att starta i Pole Position när griden släpps.

Även om man startar längst fram är Red Bull-stallet garanterat något oroade över hur vädersituationen kommer att påverka bilen och förutsättningarna för loppet. Meteorologerna lovar stekhett väder, 80 procents luftfuktighet och monsunregn och det är garanterat inte ett recept som faller något team i smaken.

Ett smart val av däck, rejält anpassad körstrategi och en stor portion tur är vad många letar efter och Sebastian Vettel är garanterat inget undandag oavsett pole position eller ej! Loppet startar kl.09.00 svensk tid och sänds i Viasat Motor.

Ett smart val av däck, rejält anpassad körstrategi och en stor portion tur är vad många letar efter och Sebastian Vettel är garanterat inget undandag oavsett pole position eller ej!

Satsa