Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

FC Köpenhamn–Malmö FF odds (12/12/19) - Malmö FF behöver vinna för att sig till slutspel i Europa League

Sista matchen för Malmö FF i Europa League-gruppspelet där det skånska laget ställs mot gruppettan FC Köpenhamn på bortaplan.
FC Köpenhamn–Malmö FF 594x389
FC Köpenhamn–Malmö FF
December 12,2019
18:55

  • 888 sport Recension FC Köpenhamn 2.25 | Oavgjort 3.10 |Malmö FF 3.40 BETTA
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • NordicBet Recension FC Köpenhamn 2.32 | Oavgjort 3.30 |Malmö FF 3.30 BETTA
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Unibet Recension FC Köpenhamn 2.25 | Oavgjort 3.10 |Malmö FF 3.40 BETTA
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

FC Köpenhamn

Svår match med tanke på att MFF troligtvis måste vinna om man precis som förra säsongen ska gå vidare till slutspel. Förvisso ligger MFF tvåa inför den sista matchen, men Dynamo Kiev jagar endast två poäng bakom. Eftersom det ukrainska laget har fler mål på bortaplan i inbördes möten är det Kiev som går vidare om Kiev och MFF skulle sluta på samma poäng. Med tanke på att Dynamo Kiev lär vinna hemma mot Lugano behöver Malmö troligen tre poäng i Köpenhamn om det ska bli något avancemang.

FC Köpenhamn har gjort en stabil insats i hösten EL-gruppspel med två segrar och tre oavgjorda. De senaste veckorna har laget dessutom hittat formen i ligan med tre raka segrar, vilket gör att laget ligger tvåa bakom serieledarna Midtjylland. FCK behöver en poäng för att gå vidare och även vinna gruppen. Laget kan också gå vidare vi en eventuell förlust om Dynamo Kiev tappar poäng mot Lugano.

 

Läget i laget

Enligt uppgift ska det inte finnas några skador på viktiga spelare i FC Köpenhamn. I senaste ligamatchen mot Nordsjælland spelade lagets båda svenskar i form av målvakten Karl-Johan Johnsson och backen Pierre Bengtsson. Med största sannolikhet lär både Johnsson och Bengtsson finnas med i startelvan mot Malmö.

 

Statistik

FCK har som sagt gjort en stabil insats i gruppspelet. 1-0 i bägge matcherna mot Lugano samt 1-1 i matchen borta mot MFF och matcherna mot Dynamo Kiev, vilket innebär en målskillnad på 5-3. Hela fem spelare har gjort varsitt mål för FCK i det här gruppspelet.

Malmö FF

Oavsett hur det går mot FCK på torsdag så har Malmö FF gjort ännu en stark insats i ett Europa League-gruppspel. Skulle man lyckas ta sig vidare är det förstås en stor bedrift. För att MFF ska ta sig vidare krävs seger om Dynamo Kiev samtidigt vinner mot Lugano. Skulle däremot Dynamo Kiev tappa poäng är MFF vidare vid såväl oavgjort som förlust.

 

Läget i laget

Inför matchen mot FCK har Malmö legat på träningsläger i spanska Marbella och bland annat spelat en träningsmatch mot gibraltiska Lincoln Red Imps, som man besegrade med 5-0. Det stora glädjebeskedet var att Anders Christiansen spelade hela 60 minuter och lär nu med största sannolikhet ta en plats i startelvan mot FCK. I övrigt ska Uwe Rösler kunna skicka ut ordinarie lag på Parken.

 

Statistik

MFF inledde gruppspelet med en snöplig förlust mot Dynamo Kiev borta där man bara var dryga fem minuter från en poäng. Därefter 1-1 hemma mot FC och sedan 2-1 hemma mot Lugano. Sedan ”bara” 0-0 mot Lugano borta och för ett par veckor sedan blev det som bekant seger med 4-3 hemma mot Dynamo Kiev efter en oerhört dramatisk historia där Markus Rosenberg avgjorde i den 96:e minuten. Rosenberg är också lagets bäste målskytt såhär långt med tre mål. Målskillnaden för Malmö efter fem spelade matcher är 7-6, vilket även innebär att Malmö är det lag som gjort flest mål i grupp B.

Inbördes möten

Senaste mötet mellan lagen på Stadion slutade som bekant 1-1 efter mål av Lasse Nielsen respektive Markus Rosenberg. Innan dess får vi gå tillbaka ända till våren 2005 när lagen möttes i Royal League, där lagen vann varsin match i den andra gruppspelsomgången.

 

Analys

Med ett utsålt Parken har den matchen potential att bli någonting alldeles extra. Inte minst med tanke på att det är MFF-veteranen Markus Rosenbergs allra sista match i karriären. Räkna med att ”Mackan” lär gå ut på planen rejält taggad på att göra en bra avslutning.

Dock känns det som att MFF kommer att få tufft att ta tre poäng på Parken, som man med största sannolikhet kommer behöva göra om det ska bli något avancemang till 16-delsfinal i februari. För FCK är ett bra lag, framför allt på hemmaplan. Sedan har man som sagt heller inte förlorat såhär långt i EL-gruppspelet.

Men, MFF har som sagt fått tillbaka Anders Christiansen och det är något som kan komma att betyda mycket. Dock lär samtliga MFF-spelare behöva prestera på topp om laget ska ha någon chans mot FCK, som dessutom är i bra form.

Speltips

Seger för Malmö FF i den här matchen känns som en lite för svår uppgift mot ett hemmastarkt FCK. Men, det känns som att MFF ändå kommer att kunna kämpa sig till en poäng. Tipset blir därför oavgjort. Om det sedan räcker till slutspel beror på Dynamo Kiev och Lugano. Bäst odds finns hos 888sport som bjuder 3.10 för ett kryss.

Dagens speltips:

Sport: Fotboll

Match: FC Köpenhamn–Malmö FF

Liga/turnering: Europa League

Odds: 3.10 Spelsajt: 888sport Spelstopp: Torsdag 12 december 18:55

Satsa