Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Ishockey VM 6/6: Final i Hockey VM 2021

Nu är det dags för final i hockey VM 2021. Det är Finland och Kanada som gör upp om guldet, precis som i senaste VM turneringen. Finland är det lag som spelat bäst i gruppspelet, men Kanada är ett lag som hettar till när det gäller som mest. Blir det en favorit i repris för Finland eller ett "skräll-artat" guld för Kanada?
Vid 2.00 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 20kr
VM FINAL
Kanada vs Finland
juni 06,2021
19:15

Favorit i repris för de finska lejonen

Nu är det dags för final i hockey VM 2021. Finalen spelas mellan Finland och Kanada, vilket är samma lag som var i final vid senaste VM (2019). Kommer det bli en repris? Kan de finska lejonen slå till och vinna två raka VM-guld?

Här kan du läsa mer om hockey VM.

Finlands väg till VM-final

Finnarna har spelat bra genom hela turneringen. De har spelat åtta matcher och har vunnit alla, förutom en skräll-artad förlust mot Kazakhstan tidigt i turneringen. Finland är mästare på att göra vad som krävs för att vinna matcher, oavsett om det handlar om att vinna efter ordinarie matchtid, efter övertid eller straffar.

De har inte en trupp som är fullspäckat med superstjärnor, men de jobbar för varandra och Jukka Jalonen har verkligen lyckats med sin strategi. Hela 13 debutanter är med i den finska VM-truppen.

Den spelare som utmärkt sig lite extra i mina ögon för Finland är unge Anton Lundell, till vardags i HIFK i den finska ligan. Han har bidragit med 6 mål, 4 assist och 10 poäng på 7 matcher och har varit viktig för finnarna.

Kanada

Kanadas inledning på turneringen var allt annat än imponerande.

De hade bara med sig tre vinster efter gruppspelet och lyckades med nöd och näppe ta en plats till kvartsfinalen. I kvarten ställdes de mot Ryssland och var uträknade av många (inklusive mig). Men Kanada kom ut som ett helt nytt lag och spelade med ett lugn och en disciplin som vi inte sett tidigare i turneringen. Matchen mot det stjärnspäckade Ryssland togs till övertid, där backen Troy Stetcher klev fram med en individuell prestation när han fintade bort det ryska försvaret och passade över till Andrew Mangiapane som satte dit vinstpucken.

Semifinalen mot USA blev även den en jämn tillställning, men kanadensarna spelade med samma kyla och disciplin. Andrew Mangiapane var den som klev fram och gjorde två mål i matchen, inklusive det matchvinnande målet igen.

Slutsats – Speltips

Det är en svårtippad final. Men i mina ögon har Finland den bästa chansen att vinna. De har en klar spelidé som de kört med under hela turneringen och som fungerat bra. Jag tror det kommer att bli en riktigt tight match, men att kanadensarna inte klarar av att hantera finnarnas spel.

Dessutom har Mangiapane som sagt varit stekhet i de två senaste matcherna och har gjort tre mål, inklusive matchvinnande mål i båda.

Anton Lundell är Finlands bästa spelare i mina ögon och kommer säkert bidra med minst en poäng i matchen.

Matchen sänds på SVT med start 19:15. 

Andrew Mangiapane målskytt 3.20 Bet365
Anton Lundell målskytt 3.60 Bet365

Tips: Finland vinner inkl ÖT

Finland mötte Kanada i VM-finalen 2019 och gör så igen. Jag tror på en repris för de finska lejonen Bästa odds finsk vinst (inklusive förlängning) hittar du hos William Hill 2.00

Satsa