Final I afrikanska mästerskapen

Nigeria har flera gånger fullständigt krossat sitt motstånd i Afrikanska mästerskapen. Även om det kanske inte går att använda just den beskrivningen för Nigerias semifinal vann man dock. Summerar man samtliga matcher känns det naturligt och välförtjänt att Nigeria har gått så långt som till final.
Burkina Faso – Nigeria 
Januari 01,1970
19:00

Att Nigeria kunde ta sig till turneringens slutskede var många experter eniga om på förhand. Att de nuvarande finalmotståndarna Burkina Faso kunde göra detsamma var det inte fullt lika många som trodde!

Precis som för Nigeria var semifinalen en tuff match för Burkina Faso. Det krävdes straffar för att fälla avgörandet och där gick man segrade med siffrorna 4-3. I och med segern kommer Burkina Faso att spela sin första final någonsin i Afrikanska mästerskapen.

Oddssättningen vittnar om att favoritskapet vilar på Nigeria (som står som bortalag) och en seger ger i dagsläget strax över två gånger pengarna. Burkina Faso står i över fyra gånger pengarna. Dock är en final alltid av speciell karaktär och mycket kan hända då många faktorer spelar in.

Någon som dock har chans att jämna ut oddsen till Burkina Fasos fördel är lagets stora stjärna, Jonathan Pitriopas som till vardags spelar i franska Rennes. Den avstängning (två gula kort) som Pitriopas drog på sig för filmning tidigare i veckan har nämligen hävts. Domaren som delade ut varningen har erkänt att han tog miste.

Matchen startar ikväll kl.19.00 och sänds på Eurosport.

Dagens speltips:

Sport: Fotboll
Match/Event: Burkina Faso – Nigeria
Härkomst: Afrikanska mästerskapen
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 1.44
Spelsajt: Bet365.com
Spelstopp: 19.00

Under 2.5 mål

Satsa