Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Handboll OS-kval: Tyskland–Sverige 12/3 15:15 - Sverige tar ett stort kliv mot OS

Sverige har ett bra läge att ta sig till OS-turneringen i handboll via kvalet som inleds på fredag. I första matchen ställs det svenska laget mot Tyskland, som inte imponerade i VM för en dryg månad sedan. Photo Credit: Getty Images
HANDBALL-EURO-DEN-SWE
Tyskland–Sverige
Mars 12,2021
15:15

Sänds på Kanal5 och Discovery+. Start 15:15.

Två bästa lagen till OS

OS-kvalet avgörs i grupper om fyra lag där de två bästa lagen i varje grupp tar sig till OS. I Sveriges grupp ingår förutom Tyskland även Slovenien och Algeriet.

Svag insats i VM

Tyskland övertygade inte i VM-slutspelet i Egypten i januari. Det tyska laget tog sig förvisso vidare till mellanrundan, men där var man egentligen aldrig i närheten av slutspel efter förlust mot Spanien och oavgjort mot Polen i sista matchen. Dessutom förlorade Tyskland även mot Ungern i det första gruppspelet. Det tyska handbollslandslaget tillhör knappast toppen i Europa i dagsläget.

Sverige bättre än på länge

Sverige gjorde i handbolls-VM i Egypten en av de bästa insatserna ett svenskt landslag gjort i ett stort mästerskap. Efter en rad imponerande matcher blev det till slut silver efter förlust mot Danmark, vilket var en stor skräll. Med spelare som Hampus WanneJim Gottfridsson och Lucas Pellas visade det svenska laget att man är tillbaka i världstoppen. Inför OS-kvalet är också Niclas Ekberg tillbaka i landslaget. I EM-kvalmatchen mot Montenegro i tisdags stod han för åtta mål när Sverige vann med 27-24.

Dubbelchans X2 2.23 William Hill

Sverige favoriter

Med tanke på hur lagen presterade i VM för en dryg månad sedan får nog Sverige ses som favoriter i den här matchen. Dessutom är som sagt Niclas Ekberg återigen med, vilket ytterligare förbättrar Sveriges chanser.

Spelbolag med bra odds

Tips: Sverige tar ett stort kliv mot OS

Sverige är tillbaka i världstoppen i handboll och ska inte ha några större problem med att besegra ett ganska mediokert Tyskland. Med en seger tar Sverige ett stort steg mot OS. Tipset blir att Sverige vinner mot Tyskland.
Bäst odds finns hos Mr Green som ger 2.90 i odds för svensk seger.

Satsa

Senaste speltips