Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Handbolls-VM: Sverige–Tjeckien 14/1 20:30 - Klar svensk seger

Sverige inleder handbolls-VM och är givetvis storfavoriter. Dock gäller det att inte underskatta Tjeckien som har tagit stora kliv framåt senaste åren och det går inte att räkna med någon utklassning i den här matchen.
HANDBALL-EURO-DEN-SWE
Sverige–Tjeckien
Januari 14,2021
20:30

Sänds på TV6 och Viaplay. Start 20:30.

Viktigt för Sverige att få med sig poäng

Sverige kommer till den första matchen i handbolls-VM som klara favoriter i matchen mot Tjeckien. Samtidigt har Sverige ett spännande lag med spelare som mittnian Jim Gottfridsson och vänstersexan Hampus Wanne, som tillhör en av Bundesligas bästa målskyttar. Även om Sverige inte måste vinna alla matcher i gruppspelet för att gå vidare är det ändå viktigt att vinna eftersom man tar med sig poängen in i nästa runda.

Tjeckien coronadrabbat

Tjeckien är knappast någon stormakt inom handboll, men blir hela tiden bättre. I både EM 2018 och 2020 tog sig laget vidare till mellanrundan, där man dock hade svårt att hävda sig. I förra årets EM tog man inte en enda poäng i mellanrundan. Samtidigt är laget hårt drabbade av corona inför matchen mot Sverige med hela nio smittade spelare.

Inte någon utklassning

Sverige ska vinna den här matchen, så är det bara, då det svenska laget är bättre än det tjeckiska på varje position. Någon 20-målsseger lär det dock inte bli. För även om Tjeckien inte vann så särskilt många matcher i EM 2020, så stod man ändå upp hyfsat mot de större nationerna. Mot exempelvis Kroatien blev det bara förlust med ett mål.

Sverige vinner 1.07 Betsson

Tips: Klar svensk seger

Då Sverige känns betydligt starkare än Tjeckien känns det som att det svenska laget kommer att kunna jobba ner tjeckerna och till slut vinna ganska komfortabelt med runt fem mål. Tipset blir därför att Sverige vinner med 5-6 mål.
Bäst odds finns hos Bethard som ger 5.50 i odds för svensk seger med 5-6 mål.

Satsa