Hemmaspel på ifk göteborg 20-10-13

Med endast tre matcher kvar i årets Allsvenska ligger guldtippade IFK Göteborg på en andraplats i tabellen. Framför sig har man endast Malmö FF med fyra poängs försprång.
IFK Göteborg – Öster
oktober 20,2013
15:00

Än är således inte loppet kört för IFK. Tre matcher att spela innebär nio potentiella poäng att spela in. Kommer man att klara av att ta in avståndet? Enligt mig är det inte alls omöjligt. Resultaten i Allsvenskan har flera gånger den här säsongen och åtskilliga gånger tidigare, visat att det knappt finns några ”svenska topplag” som alltid levererar. Att Malmö ska hålla undan för egen maskin och motsvara förväntningarna är alltså ingenting som jag skulle våga sätta pengar på.

I eftermiddag tror jag dock starkt på att IFK levererar enligt beräkningarna. Motståndet är nämligen 14:e placerade Öster, som på sina fem senaste matcher har lyckats med bedriften att förlora alla fem! Även om IFK nu saknar målspottaren Tobias Hysén, finns det flera andra anfallare med klass i truppen. Troligaste ersättaren blir exempelvis vindsnabbe Robin Söder.

Vad som också talar för IFK-seger är att man har två raka förluster med uddamålet (på bortaplan). Man bör därför vara ganska sugna på att spräcka den sviten och visa hemmafansen att man inte har gett upp toppstriden.

Den raka ettan (hemmasegern) på IFK ger oddset 1,42 hos Betsson. Ett hyfsat okej odds för en match som känns relativt given!

Speltipset

 • Sport: Fotboll
  Härkomst: Allsvenskan
  Match/Event: IFK Göteborg – Öster
  Spel: Hemmalaget vinner
  Odds: 1,42
  Insats: 7/10 units
  Spelsajt: Betsson.com
  Spelstopp: 15.00

Resultat: Förlust! 0-0, Göteborg – Öster

Satsa