Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Ishockey VM 5/6: Semifinaler i Hockey VM 2021

Det är dags för semifinaler i hockey VM 2021. Match #1 görs upp mellan USA mot Kanada, medan match #2 spelas mellan Finland och Tyskland. Lagen har redan mötts i gruppspelet och känner därför redan till varandra. Det är två kul och intressanta matcher som väntar.
Vid 3.94 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 39.4kr
USA vs Kanada & Finland vs Tyskland
juni 05,2021
13:15

Semifinal i Hockey VM 2021

Nu är det dags för semifinaler i Hockey VM 2021 när det bara finns fyra lag kvar. I semifinal #1 är det USA och Kanada som gör upp, medan semifinal #2 spelas mellan Finland och Tyskland.

Här kan du läsa mer om hockey VM.

USA

Det amerikanska laget var de jag hade som favoriter att vinna guldet tillsammans med Ryssland. Men med ryssarna utslagna, står nu USA som mina ensamma favoriter.

USA har imponerat i Hockey VM 2021 och är egentligen det enda lag som inte förlorat på ett skräll-artat sätt. Den enda förlusten kom i inledningsmatchen mot Finland. Därefter har laget vunnit sju raka matcher och går som tåget.

Truppen har en fin mix av bra målvakter, spetskompetens från NHL-spelare som Conor GarlandJason Robertson och Trevor Moore.

I kvartsfinalen mötte man Slovakien och vann med övertygande 6-1.

USA vinner VM-guld 3.25 NordicBet

Kanada

Kanadensarna hade inte imponerat i Hockey VM. Förluster mot Lettland, USA, Tyskland och Finland gjorde att laget tog sig till slutspelet med nöd och näppe.

I kvartsfinalen ställdes de upp emot ett riktigt starkt Ryssland i en match som de flesta trodde att ryssarna skulle vinna ganska enkelt.

Men kanadensarna spelade riktigt disciplinerat och lyckades på så sätt pressa ryssarna till ett spel de inte var trygga att spela. I övertiden var det Troy Stetcher som klev fram med en individuell prestation när han snyggt fintade bort det ryska försvaret innan han passade över till Andrew Mangiapane som sköt Kanada vidare till semifinal.

Finland

De regerande mästarna Finland har spelat väldigt bra i ishockey VM 2021. De har med sig hela sju vinster och bara en förlust, som kom väldigt skrällartat mot Kazakhstan.

Finnarna har kanske inte sin bästa trupp på papperet men har gjort vad som krävs för att vinna matcher. Till VM-turnerigen 2019 hade finnarna dock heller inte ett imponerande lag på papperet, men lyckades ändå ta hem VM-guldet. Så kanske är det så att förbundskapten Jukka Jalonen har en tanke bakom lagbygget till årets VM-turnering.

Om vi ser till oddsen, är de finska lejonen favorittippade att ta hem VM-guldet i år igen.

Finland vinner VM-guld 2.75 NordicBet

Tyskland

Det var nog inte många som hade räknat med att tyskarna skulle vara med till semifinalerna.

De har spelat bra genom turneringen och den enda förlust som gjorde att man fick höja på ögonbrynen var den mot Kazakhstan.

I kvartsfinalmatchen mot Schweiz spelade tyskarna bra och det avgörande straffmålet från Marcel Noebels var verkligen en delikatess.

 

Matcherna sänds på SVT med start 13:15 för match 1 och 17:15 för match 2. 

Arttu Ruotsalainen målskytt mot Tyskland 2.75 NordicBet
Anton Lundell målskytt mot Tyskland 2.75 NordicBet
Jason Robertson målskytt mot Kanada 3.00 NordicBet

Tips: Kombinera vinster för USA och Finland

USA slog Kanada med 5-1 i gruppspelet. De är det bättre laget och vinner matchen. Finland har redan slagit Tyskland i turneringen och gör det igen. Bästa odds för att USA och Finland vinner hittar du hos ComeOn 3.94

Satsa