Hv71 fortsätter ha det jobbigt 16-10-13

Toppen mot botten i SHL ikväll. Ja, eller bra nära i alla fall när Luleå hockey möter svagpresterande HV71 på hemmaplan.
Luleå – HV71
oktober 16,2013
19:00

För drygt 10 dagar sedan gick det att säga benämna Luleå som mycket men kanske inte som ”ett topplag”. Man hade ingen direkt vinstsvit och spelade ett relativt ojämnt spel som resulterade i poäng på hemmaplan och förlust på bortaplan. Sedan hände dock något i laget och i de senaste två matcherna mot Linköping och Färjestad spelade man plötsligt med ett stort självförtroende och en god effektivitet. Detta resulterade i sin tur i två segrar och en raketuppflyttning till andra plats i tabellen.

Powerplay-linan med Klasen och Olausson fungerar plötsligt fläckfritt. Framför allt har den förstnämnda börjat visa form, eller vad kallar man annars elva poäng på de senaste sex matcherna?

Det är med andra ord ett annorlunda och smått förändrat Luleå som HV71 ska försöka ta poäng av nu. Ett HV som just nu ligger rejält illa till i tabellen och som endast har lyckats skrapa ihop åtta poäng på de inledande 12 matcherna.

Faktum är att det inte ser bättre ut än att HV71 har förlorat de fem senaste matcherna och det med hela 20 insläppta puckar!

Dagens bästa spel blir således en rak etta på Luleå till 1,65 hos Betsafe. Det känns som ett rejält bjudodds och bör vara stensäkert utan att någon vidare analys behövs.

Speltipset

 • Sport: Ishockey
  Härkomst: SHL
  Match/Event: Luleå – HV71
  Spel: Hemmalaget vinner
  Odds: 1,65
  Insats: 6/10 units
  Spelsajt: Betsafe.com
  Spelstopp: 19.00

Resultat: VINST! 5-2, Luleå – HV71

Satsa