Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Ishockey VM 22/5: Regerande mästare Finland möter USA

De regerande mästarna Finland spelar nu sin första VM-match efter guldet 2019. De inleder turneringen mot ett USA som stället upp med ett intressant lag. Det här blir en väldigt intressant öppningsmatch mellan två lag som på papperet ser ganska ut.
Vid 1.97 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 19.7kr
Finland vs USA
May 22,2021
15:15

Matchen sänds på SVT 1 och Discovery + med start 15:15.

Ishockey VM 2021

Hockey VM 2021 är här och nu är det dags för de regerande mästarna Finland att inleda turneringen. Man möter USA i inledningsmatchen.

Eftersom hockey-VM 2020 blev inställt på grund av COVID-19, så är det fortfarande Finland som är regerande mästare. Hockey VM 2019 vanns, som de flesta kommer ihåg, väldigt skräll-artat av Finland, som ställde upp med ett namnsvagt lag.

Läs mer om hockey VM.

Bra på hockey

  • Bet365 Recension Sveriges största oddsbonus: 1250 kr BETTA Regler & Villkor Gäller
    För nya spelare: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Mr green Recension 1 Freebet på 1:a insättningen BETTA Regler & Villkor Gäller
    +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Fastbet Recension Snabba utbetalningar & höga odds BETTA Regler & Villkor Gäller
    +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

De finska lejonen går för repris

När finnarna ställde upp med ett ganska mediokert lag på papperet till VM 2019, var det nog inte många som trodde att de skulle gå hela vägen och vinna VM-guldet.

Nu till VM 2021 ser truppen lite liknande ut. Med bara en enda NHL-spelare med i truppen, känns det som att förbundskapten Jukka Jalonen går vidare med samma koncept. Fokuset ligger mer på att bygga ett lag som jobbar tillsammans, istället för att fokusera på namnen som står på papperet.

NHL-spelaren i truppen är Olli Määtää, Los Angeles Kings. Dessutom finns Arttu Ruotsalainen med i truppen, som varit uppe och nosat på en plats i Buffalo Sabres under säsongen.

Kommer finnarna hitta en väg att gå hela vägen igen?

USA med ett intressant lagbygge

Den amerikanska truppen till VM är väldigt intressant. Första tanken är att det är ett lag som inte har chansen att kunna ta ett VM-guld. Men med tanke på att finnarna heller inte har ett imponerande lag på papperet, så är det svårt att säga om det kommer att bära eller brista.

På målvaktssidan har vi Anthony Stolarz,  Jake Oettinger och Cal Petersen som alla spelar i NHL.

På backsidan har de en del NHL-spelare, som alla är relativt stabila, men den offensiva back som sticker ut är nog Chris Wideman. Wideman spelar till vardags i KHL och slutade säsongen som poängbäst back i ligan.

De forwards som förväntas producera är nog framför allt unge Jason Robertson, Dallas Stars och Conor Garland, Arizona Coyotes.

Dessutom finns veteranen Justin Abdelkader, till vardags i Schweiz och Brian Boyle med i truppen.

Extratips: Jason Robertson är en ung kille med massor av potential. Han var kandidat till årets rookie i NHL och man kan säkert förvänta en del av honom. Tippa på att Robertson gör mål i matchen till odds 3.50

Jason Robertson målskytt i matchen 3.50 Casumo

Tips: Finland vinner

Det är två jämna lag. USA är nog det bättre laget på papperet, men med tanke på att finnarna vann hela VM med ett mediokert lag 2019, så bör man inte tvivla på finnarna. Bästa odds för finsk seger hittar du hos Casumo till 1.97

Satsa