Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Kanada – Ryssland JVM 00:00 (5/1)- Kanadensiske Cozens stekhet

Natten mot tisdag spelas den första av två semifinaler i JVM och den är mellan Kanada och Ryssland. Kanada har gått som tåget genom hela turneringen med ett flertal superstjärnor och har en kapten som verkligen visar vägen med sitt imponerande spel.
Kanada vs Ryssland
Januari 05,2021
00:00

JVM i ishockey 2021 spelas spelas på  Rogers Place i Edmonton, Alberta (Kanada). Matchen sänds på SVT 2 & Viaplay med start 00:00

Kanada

Kanada har i princip haft en felfri turnering med vinster i samtliga matcher. Man har en otrolig målskillnad på hela +29 och ser ut att vara ostoppbara. Truppen är fylld med fler superstjärnor än någon annan. Quinton Byfield draftades av Los Angeles Kings i årets draft som nummer 2. Några andra som också gick topp 10 i årets draft är backen Jamie Drysdale, Cole Perfetti och Jack Quinn. Den interna poängligan leds av Dylan Cozens följt av Peyton Krebs och Connor McMichael.

 

Dylan Cozens

Lagkapten i den kanadensiske truppen är centern Dylan Cozens, som lett laget till framgång med sin poängproduktion och framför allt målskytte. Cozens har redan producerat 7 mål och 13 poäng på bara 5 matcher. Cozens var med i Kanadas trupp även förra året och snittade även då över en poäng per match, när han var med och tog guld.
Han spelar för övrigt i Lethbridge Hurricanes i WHL och det kanske är därifrån han fått sina fina ledaregenskaper eftersom att han är kapten även där.

Ryssland är ojämna

Inför turneringen så var det svårt att avgöra vilka som var det bättre laget mellan Ryssland och Kanada. Speciellt efter att ryssarna ställde upp med samma uppställning i seniorturneringen Karjala Cup, där man vann hela turneringen.
Nu har gruppspelet redan spelats och man har stundtals övertygat. Till exempel i vinstmatchen mot USA.
Men annars har vi inte blivit allt för imponerade av ryssarna. De förlorade mot ett svagt Tjeckien. De tappade poäng mot Sverige. Men de tog sig vidare till kvarten och vann med ynka 2-1 mot Tyskland.

Kanada - vinner 1.66 Unibet

Tips: Dylan Cozens målskytt.

Kanada har sett starka ut. Ryssland är ojämna och kan både skrälla eller falla ihop. Något som känns mer säkert är att Dylan Cozens fortsätter att dominera. Tippa på att han hänger i matchen till oddset 2.85 på Unibet

Satsa