Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Finland – Sverige JVM 21:30 (2/1)- Spela på svensk vinst

På lördag kväll spelar inleder juniorkronorna slutspelet i junior-VM och gör det mot Finland. Efter en plattmatch mot USA som Sverige föll med hela 4-0, kan man anta att laget är oerhört revanschsuget.
Finland vs Sverige
Januari 02,2021
21:30

JVM i ishockey 2021 spelas spelas på  Rogers Place i Edmonton, Alberta (Kanada). Matchen sänds på SVT 2 & Viaplay med start 20:30 på Viaplay och 21:30 i SVT 2

Juniorkronorna

Sverige inledde turneringen starkt med två raka storvinster mot Tjeckien och Österrike. Därefter stötte man på lite problem när man skulle ta sig an både Ryssland och USA utan någon dags vila. Mot Ryssland togs matchen till övertid där Marat Khusnutdinov satte slutresultatet 5-4.

Matchen mot USA gick verkligen inte som man tänkt sig då Drew Helleson och Trevor Zegras såg till att testa den svenske målvakten Hugo Alnefelt tidigt i matchen. Efter redan 4 minuter stod det 2-0 till amerikanerna. De fortsatte att ösa på och tryckte in både ett tredje och fjärde mål innan svenske förbundskapten Joel Rönnmark beslutade sig för att byta ut Alnefelt. Efter att Jesper Wallstedt blev inbytt, släpptes inga fler mål in och matchbilden blev klart stabilare.

Sveriges chanser i kvarten

Trots att Sverige förlorade matchen mot USA har man ändå visat prov på bra spel. Man har sedan början på turneringen kunnat spelat ihop sig och Rönnmark vet nu vem som ska spelas och var.

Noel Gunler har visat prov på sitt fina skott och leder den interna skytteligan hos juniorkronorna.

Jesper Wallstedt visade vad han gick för senast mot USA när han blev inbytt och tog alla skott.

Om också de svenska stjärnorna Lucas Raymond och Alexander Holtz får igång produktionen, kommer Sverige att vara giftiga.

Finland

Trots att finnarna inte inledde med några större siffror, har de ändå visat att de kan slå Slovakien, Tyskland och Schweiz. När de i sista gruppspelsmatchen fick möta Kanada var de stundtals totalt utspelade, men fick stor hjälp av Kari Piironen som höll igen kassen så gott han kunde. Finlands största hot är Anton Lundell, till vardags i HIFK, som snittar över en poäng per match både i finska Liiga såväl som nu i junior-VM.

Noel Gunler - Målskytt 2.50 NordicBet

Tips: Sverige vinner matchen.

Det här är en match som ser jämn ut på pappret men om man får ordning på målvaktsspelet, vinner juniorkronorna.

Satsa