Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Sverige – Tjeckien JVM 20:00 (26/12)- Kommer vinstsviten hållas vid liv?

På lördag kväll (annandag jul) inleder juniorkronorna JVM 2021 mot Tjeckien. Sverige har en helt otrolig svit på 52 raka vinster i gruppspelet i JVM. På lördag kväll 20:00 svensk tid vill man utöka denna svit ytterligare.
Sverige vs Tjeckien
December 26,2020
20:00

JVM i ishockey 2021 spelas spelas på  Rogers Place i Edmonton, Alberta (Kanada). Matchen sänds på SVT 2 & SVT 2 HD med start 19:30

Juniorkronorna

Den svenska JVM-truppen och ledarstaben har påverkats en hel del pga corona inför turneringen. Ett flertal avbräck har redan konstaterats och dessutom har förbundskapten Tomas Montén testats positiv och får alltså därför inte följa med till Edmonton.

Nu har Joel Rönnmark valts som ny förbundskapten och på måndag fick juniorkronorna äntligen börja träna igen.

Skellefteå-backen Philip Broberg gör nu sitt tredje junior-VM och har nu också blivit vald som kapten.

Trots de många avbräcken så ser den svenska truppen stark ut på papperet. Förutom Broberg finns ett flertal lirare som väntas leda laget. Lucas Raymond (Frölunda), Alexander Holtz (Djurgården) och Victor Söderström (AIK) är alla väntade att spela en stor roll för laget under turneringen.

En annan spelare som har chans att visa framfötterna och göra en del mål är Noel Gunler, Brynäs.

Även målvaktssidan ser riktigt bra ut med erfarenhet från SHL, HockeyAllsvenskan och även förra årets upplaga av JVM. De som kommer att vakta den svenska kassen i Edmonton är Hugo Alnefelt, Calle ClangJesper Wallstedt.

Alexander Holtz - JVM 2020 Bästa poängplockare 16.00 Betsson

Tjeckiens trupp

Trots hockeykulturen i Tjeckien, var det hela 16 år sedan nationen vunnit medalj i junior-vm. Årets trupp är inte direkt något utöver det vanliga.

Lagets bästa spelare kan komma att vara Jan Mysak som har tre års erfarenhet av spel i tjeckiska extraliga och deltog i förra årets JVM.

Annars finns sverigebekante Radek Muzik, till vardags i Luleå med i truppen och kommer troligen också vara en ledande pjäs.

Head to head

Sverige och Tjeckien har mötts många gånger under turneringens historia, 11 för att vara exakt. Sverige har vunnit samtliga av dessa matcher.

Tips: Sverige vinner matchen med mer än 2.5 mål.

Juniorkronorna har vunnit 52 raka matcher i gruppspelet i JVM och har dessutom vunnit samtliga 11 matcher när man mött Tjeckien mellan 2009 och nu.

Satsa