Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

JVM: Sverige – USA 1/1 03:30 – Trött sistamatch i gruppspelet

I gruppspelets sista match möter Sverige det utvilade offensiva laget USA. Juniorkronorna kliver på isen efter en svidande förlust mot Ryssland knappt ett dygn tidigare. En förlust mot USA leder till ett möte mot Kanada eller Finland i kvartsfinal. Lyckas Sverige ta minst två poäng mot USA väntar Tyskland eller Slovakien. En betydligt lättare resa mot semifinal.
Sverige vs USA
Januari 01,2021
03:30

JVM i ishockey 2021 spelas på Rogers Place i Edmonton, Alberta (Kanada). Matchen sänds på TV6 & Viaplay med start 03:30. Streama JVM 2021 och följ Småkronorn på STV

Juniorkronornas 14-åriga segersvit bröts efter att ryske Marat Khusnutdinov fick in ett powerplay mål i förlängning.

Lagens form

Sverige

Sveriges insats i matchen mot Ryssland var väldigt imponerande – en match som gick till förlängning och tog mycket hårt på juniorerna. Med mindre än 24 timmar vila och en bitter förlust krävs mer än samspel för att besegra jänkarna. Ska Sverige ha en chans mot USA måste juniorerna undvika utvisningsbåset för att slippa att förlora i underläge. Dessutom måste ett extra öga hållas på Trevor Zegras som just nu leder poängligan och har goda chanser att näta mot Sverige.

Sverige vinner 3.00 Betsson
Alexander Holtz - Målgörare 3.35 Betsson

USA

USA kommer in efter att ha dominerat Tjeckien på isen med 7-0 – som precis som Sverige spenderade många minuter i utvisningsbåset. Amerikanarna har fått en extra dag vila och har ett väldigt starkt lag. Även Spencer Knight har återhämtat sig efter en medioker insats mot Ryssland, och tillsammans med Zegras, Caufield, Turcotte och Sanderson är samspelet i laget bra och väldigt offensivt.

Trevor Zegras - Målgörare 1.90 Betsson

Måste undvika underläge

Bra målvaktspel och starka backar krävs av svenskarna för att hålla Zegras, York och Boldy borta från skottlinjen. Men det viktigaste av allt för juniorkronorna är att undvika numerärt underläge. Fyra av fem mål som Sverige har släppt in har varit powerplay mål. Med USAs redan starka offensiv är numerärt underläge en dödsdom.

Tips: USA vinner

Sverige har imponerat genom hela JVM, men i mötet mot USA har de inte bra förutsättningar. Därför blir detta speltips att USA vinner. Bäst odds finns på Betsson som erbjuder 1.91.

Satsa