Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC 258: Usman vs Burns 14/02 06:00 Efterlängtad titelfight äntligen här

I UFC Fight Night 258: Usman vs Burns får vi se nigerianen Usman Burns försvara sitt welterviktsbälte mot brasilianaren Gilbert Burns i en spännande titelfight. Denna match har blivit uppskjuten två gånger, men är nu äntligen spikad. Matchen beräknas börja kl 05:00 i Apex Arena, Las Vegas.
burns usman speltips
Kamaru Usman – Gilbert Burns
Februari 14,2021
05:00

Stream för UFC Fight Night 258: Usman vs Burns drar igång 14 februari kl 05:00 på Viaplay.

Resulat: Kamaru Usman vinner på teknisk knockout 34 sekunder in i tredje ronden. Det betyder att han behåller sitt bälte. 

Gilbert Burns kommer att bli Kamaru Usmans tuffaste motståndare hittills. Burns är rankad tvåa, strax bakom Colby Covington, som utmanare för welterviktstiteln.

Fighternas form

Kamaru Usman

Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman gjorde entré i UFC som en riktigt vass brottare men har med tiden visat färdigheter som boxning. Men det är viktigt att poängtera att han vunnit nio av tio matcher på domslut. Han har inga problem att hålla ut i fem ronder, men kan sällan gå på snabba avslut. Med imponerande 100% lyckat försvar mot nedtagningar och 60% försvar mot slag, kan Usman kontra i många lägen. Inför matchen mot Gilbert Burns har Kamaru Usman ett matchfacit på 17 vinster och en förlust. Dessutom har han 15 raka vinster bakom sig.

Gilbert Burns

Gilbert ”Durinho” Burns har ofta varit underdog i sina matcher, vilket han även är i matchen mot Usman. Sedan sitt hopp från lättvikt till weltervikt har han vunnit samtliga fyra möten. Precis som Usman, har Burns utvecklat grymma boxningsfärdigheter sedan han kom in som en submissionstjärna i UFC. Han föredrar att stå på fötter och har ett helt okej genomsnitt på 3,15 slag per minut. Inför matchen har han ett matchfacit på 19 vinster och tre förluster.

  • Kamaru Usman Vinnare : BETSSON Odds 1.38 BESÖK!
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Gilbert Burns Vinnare : BETSSON Odds 3.15 BESÖK!
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SVENSKA NYHETER: Det är en månad kvar tills den efterlängtade matchen mellan Leon Edwards och svensken Khamzat Chimaev efter två uppskjutningar.

Läs vårt speltips för Edwards vs Khamzat Chimaev här.

Brottare med boxningsfärdigheter

Burns har grym jujutsu och boxningsfärdigheter. 32% av hans vinster hittills har varit med KO/TKO, vilket talar för att han är en duktig allround fighter. Men Usman är otroligt aktiv och har grym kondition. Hans övertag kan visa sig om han lyckas få Burns mot buren och håller hårt tryck på honom. Usman har något längre reach och längdfördel, vilket är viktigt för att hålla avstånd från Burns explosiva slag.

Tips: Usman vinner

Inför matcher ser vi ingen annan än Usman som segrare. Mycket står på spel i denna titelfight, men Usman ska kunna styra matchen och vinna på domslut. Därför blir detta speltips att Kamaru Usman vinner. Bäst odds finns på Betsson som erbjuder 1.38.

Satsa