Känslomässigt för aik 06-05-13

Tragiken var fullständig när AIK’s målvakt Ivan Turina hastigt gick bort i veckan. Efter sig lämnade han en familj bestående av barn och fru, samt en hel fotbollsklubb och tusentals fans i sorg. Ikväll blir det således en känslomässig tillställning när AIK tar emot IFK Göteborg på Friends Arena. Den mentala pressen på samtliga spelare kommer säkerligen att märkas.

För AIK kommer uppladdningen inför matchen säkert inte vara enkel. Var kommer tankarna att befinna sig? Kommer man att agera mer beslutsamt än någonsin eller tappar man fokus från uppgiften? Båda är adekvata frågeställningar.

Något som kommer att göra matchen extra speciell blir den hyllning som planerats in. När matchklockan tickat fram till den 27:e minuten kommer spelet att stoppas till hyllning av Ivan Turina (som hade tröjnummer 27). Samtliga spelare och åskådare uppmuntras då att ställa sig upp och applådera under en minut, som en gemensam handling och solidariskt stöd till AIK Fotboll och Ivan Turinas familj.

För er som vill få en påminnelse om att sport och fotboll egentligen befinner sig en rejäl bit från den bistra verkligheten, bör se matchen ikväll. Den startar kl.19.00 och sänds i C-More.

19.00 och sänds i C-More.

Satsa