Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Karjala Cup November 5-8/11 Tre Kronor och Lejonen favoriter i årets upplaga

Karjala Cup är en herrlandslagsturnering i ishockey som ingår i Euro Hockey Tour, med de deltagande nationerna Sverige, Tjeckien, Finland och Ryssland.
KARJALA-CUP-november5-8
Finland vs Sverige
November 08,2020
16:30

Sändningar från Karjala Tournament (Karjala Cup) den 5 till 8 november 2020.

Karjala Cup 2020 LIVE på TV10 | Viaplay.

Karjala Cup   2020 spelas på Hartwall Arena i Helsingfors  och  drar igång  trots oron kring epidemin. Turneringen ser lite annorlunda ut i år eftersom många av lagen tagit ut trupper som på pappret ser en aning svagare ut än tidigare år.

Garpenlöv – inte orolig över deltagandet

Oron över pandemin är inget som verkar smittats av sig på den svenska ledarstaben. Huvudtränare Johan Garpenlöv säger så här angående deltagandet i cupen: ”Finland har gjort ett fantastiskt jobb som är så smittsäkert som möjligt”.

I den första omgången får vi se ett Tre Kronor med ett flertal debutanter ta an ett ungt Tjeckiskt lag med ett fåtal spetsspelare från NHL samt KHL. Sverige ställer upp med ett lag av SHL-spelare och en debutant från HockeyAllsvenskan i Jonathan Dahlén. Starttid Tjeckien – Sverige 13:30

Dessutom har vi värdnationen Finland som valt att inte ta ut de NHL-inlånade spelarna i den finska FM-ligan och möter klockan 17:30. Den här matchupen ska bli lite intressant att se. Men eftersom finnarna har en god bredd av spelare och alltid kommer med bra lag till internationella turneringar, är det ganska säkert att förvänta sig en finsk seger här.

Ryssland ställer upp med juniorlag

Även om förra årets upplaga vanns av Tjeckien så brukar vi historiskt sett se Ryssland, Sverige och Finland som ligger lite steget före i dessa internationella turneringar. Eftersom det alltså bekräftats att Ryssland kommer att ställa upp med ett rent juniorlag kan vi tro att de förmodligen inte kommer att vara helt redo. Självklart vet vi inte allt för mycket om det ryska juniorlaget och de kan vara otroligt samspelta, men det lutar ändå till att de kommer att landa på en sistaplats i årets Karjala Cup.

Spelschema för Karjala Tournament

2020/12/17 Torsdag
12:30 Finland - Tjeckien
17:30
Sverige - Ryssland
2020/12/19 Lördag
09:00 Finland - Sverige
13:30
Ryssland - Tjeckien
2020/12/20 Söndag
09:00 Tjeckien - Sverige
13:30 Ryssland - Finland

 

Tips: Det ser ut som att Sverige och Finland är favoriter

Sverige och Finland är som sagt favoriter i årets Karjala Cup och man kan förvänta sig att båda lagen vill visa vad de går för från första pucksläpp
Kombinera vinst för Sverige och Finland hos Betsafe för odds 3.74

Satsa