Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Karjala Cup: Tjecken - Sverige 5/11 13:30 Tjeckerna visar muskler

På torsdag den 5 november möts Tjeckien och Sverige i Hartwall Arena, Helsingfors i den första matchen av årets Karjala Cup. Euro Hockey Tour-turneringen arrangeras detta år i Finland och de finska matcherna spelas inför en publik på upp till 4 500 åskådare – vilket blir Tre Kronors första möjlighet att spela inför en publik sedan början av februari.
KARJALA-CUP-november5-8
Tjeckien vs Sverige
November 05,2020
13:30

Sändningar för Karjala Cup: Tjeckien – Sverige drar igång kl 13:00 på Viaplay och TV10.

Både Sverige och Tjeckien kliver in i arenan med starka matcher bakom sig, men Tjeckien går ut på isen med något vassare trupp.

Lagens form

Sverige

Sverige skickar en stark trupp för att ta sig an Tjeckien i första matchen av Karjalaturneringen. Truppen plockades ut av Johan Garpenlöv som detta år endast valde spelare från SHL. Med sex lovande debutanter satsar Tre Kronor på att lyfta fram potentiella spelare. Sverige har generellt sett presterat otroligt bra under Karjala Cup, men utan större talanger från andra ligor än SHL, löper laget risk att möta väldigt tufft motstånd. I årets trupp saknar vi även Mikael Wikstrand, Fredrik Händemark och Carl Klingberg som stod för alla mål förra turneringen.

Tjeckien

Tjeckien har, till skillnad från Sverige, med sig vassa spelare från KHL som Dmitrij Jaskin, Tomas Zohorna och Hynek Zohorna. Under förra årets cup imponerade Tjeckiens målvakter med turneringens bästa räddningsprocent på 96,34%, jämfört med räddningsprocenten Sverige levererade på 88,24%. Tjeckien vann alla sina matcher under förra turneringen och slog då Sverige med 3-1. Med en formstark trupp i år pekar allt på en repris.

Oddsen i Sveriges favör

Sverige har oddsen på sin sida att vinna men med de drastiska ändringarna i truppen jämfört med tidigare Karjalaturneringar har Tjeckien bra chans att få omkull svenskarna.

Tips: Tjeckien vinner och under totalt 5.5 antal mål

Sverige imponerar ofta i Karjala Cup, men utan stora talanger från NHL, AHL och KHL ser det mörkt ut. Tjeckien å andra sidan har fått med sig hela åtta KHL-spelare i årets trupp som har ett starkt mål-CV. Tipset blir därför att Tjeckien vinner och att det blir över 5.5 totalt antal mål.
Bäst odds finns på Unibet som erbjuder 5.75 på denna kombo.

Satsa