Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC: Khamzat Chimaev vs Nick Diaz – En match som går till historien

Khamzat Chimaev gör comeback och det ryktas bli en match mot UFC-veteranen Nick Diaz. Detta blir Khamzats första match sedan hans tuffa återhämtning från en coronasmitta. Men det blir den första matchen på flera år för Nick Diaz som har en minst sagt brokig bakgrund. Matchen mellan Khamzat Chimaev och Nick Diaz är ännu inte bekräftad, därför finns det inga odds. Men vi analyserar ett eventuellt möte och ger vårt speltips!
khamzat diaz odds

Bild: Getty Images

Stream för UFC: Khamzat Chimaev vs Nick Diaz är ännu inte tillgänglig. Men bekräftas matchen kommer den att visas på Viaplay.

14 maj 2021: Darren Till och Khamzat pratar över Instagram Live att de vill fighta varandra. Vi får hoppas att han får en rankad motståndare i sin comeback efter corona.

3 maj 2021: Nick Diaz team säger att fighten inte är aktuell. Khamzat är en bra fighter men alldels för grön för att ges chansen att fighta en storstjärna som Nick Diaz söger Diaz manager, men inget är skrivit i sten så vi behåller tipset ett tag till.

Vill du spela på matchen rekommenderar vi att du ser över de oddsbonusar som finns tillgängliga i Sverige för att få ett starkare spelsaldo.

Spelbolag med bra odds

Fighternas form

Khamzat Chimaev

Khamzat “Borz” Chimaev är äntligen tillbaka! Vi är många som har längtat efter svenskens återkomst och är laddade att se han leverera i buren igen. Han är hittills obesegrad och har imponerat stjärnor och Dana White med sina makalösa tekniker. Med otroliga 9,03 slag per minut i genomsnitt och en träffsäkerhet på 72%, ligger Khamzat i toppen av UFC fighters. Vi hoppas bara att han är 100% återställd och återhämtad inför mötet mot Diaz. Inför matchen har han ett facit på 9 vinster (3 KO/TKO) och 0 förluster.

Nick Diaz

Nick Diaz, den äldre av Diaz-bröderna, är tillbaka i UFC för att göra sin första match på över sex år! Hans senaste giltiga match i UFC var mot den kanadensiske legendaren Georges St. Pierre den 16 mars 2013. Diaz gjorde sin första UFC-match 2003 och det gick relativt bra för honom. Men under årens gång har han lämnat och kommit tillbaka. De sista åren blev det väldigt kämpigt och han la tillslut handskarna på hyllan. Nick Diaz har en barbarisk fightingstil där han går all-in från första sekund, något som kan liknas Khamzat. Inför matchen mot Khamzat har han ett matchfacit på 26 vinster (13 KO/TKO) och 9 förluster.

Svensken har goda chanser

Nick Diaz comeback-match mot Anderson Silva 31 januari 2015 ogiltigförklarades av Nevada State Athletic Commission eftersom man fann spår av steroider i Silvas blod och THC i Diaz blod. Hur hans träningsrutiner har sett ut sedan dess är det inte många som vet. Men vad som är klart är att den nästan 10 år yngre Khamzat Chimaev är i toppform och svenska bettingsidor kommer att ställa sig bakom svensken.

Tips: Khamzat Chimaev vinner

Det kan framstå som lite oklart varför den äldre Diaz-brodern har bestämt sig för en comeback. Men Khamzats comeback är solklar. Khamzat är tekniskt bättre, snabbare och hungrigare. Därför väljer vi att rygga Khamzat och placera vårt spel på hans odds. Vi uppdaterar detta speltips med Khamzat Chimaev odds när dessa publicerats av spelbolagen.

Satsa