Kvartsfinal mot kanada 16-05-13

Efter mycket om och men lyckades Tre kronor med det på förhand självklara; att vinna mot Danmark i gruppspelet! Detta efter att danskarna tagit ledningen två gånger i matchen.

I och med segern blev det Kanada som blev Sveriges motståndare i kvällens kvartsfinal. När detta blev ett faktum var vi nog många supportrar som drog en aningen sorgsen suck. Kanada vann ju som bekant med 3-0 i gruppspelet och gjorde Sverige till ett blekt och oinspirerat lag.

Är det därför kört den här gången också? Svaret är naturligtvis nej! Nu finns det en betydande skillnad mot senast och den skillnaden stavas ”Sedin” och den kommer i pluralis.
Vad dessa bröder har för inverkan på det svenska spelet fick vi verkligen prov på i matchen mot Danmark. Med Sedins på banan har Sverige kraft och pondus i anfallsspelet och några som har bevisad kapacitet att avgöra matcher. Det de kanske framför allt bidrar med är självförtroende till truppen och om vi ska lyckas vinna över ett självsäkert (snudd på arrogant) Kanada, behöver Sverige mycket av den varan!

Matchen sänds i TV4 med sändningsstart kl.20.15. Förhoppningsvis har vi ett svenskt lag i semifinal när kvällen övergår till natt.

Matchen sänds i TV4 med sändningsstart kl.20.15. Förhoppningsvis har vi ett svenskt lag i semifinal när kvällen övergår till natt.

Satsa