Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Längdskidåkning: Världscupen i sprint – Vinnare 2020/21 - Sundling tar hem sprintcupen

Till helgen har längdskidåkningens världscup premiär i finska Ruka. Första loppet är damernas sprint där Linn Svahn förra säsongen tog hem totalsegern, strax före Jonna Sundling som är främsta utmanaren.
Varldscupen-skidor Photo: Getty Images

Bild: Sandro Halank (CC BY-SA 3.0)

Sänds på SVT och SVT Play.

Förra säsongen blev världscupen en helsvensk uppgörelse mellan Linn Svahn och Jonna Sundling där Linn Svahn till slut drog det längsta strået.

Favoriterna

Linn Svahn

20-åringen slog igenom med dunder och brak förra säsongen när hon sensationellt tog hem totalsegern i sprintcupen efter bland annat tre förstaplatser. Den här säsongen är Linn Svahn favorit, vilket dock gör att hon inte kan slå underifrån.

Jonna Sundling

Två segrar och ytterligare tre pallplatser förra säsongen. Slutade tvåa i sammandraget endast 23 poäng bakom Linn Svahn. Är kanske den främsta utmanaren till den regerande sprintdrottningen. Har förbättrat sin placering i den totala sprintcupen fyra år i rad. Etta den här säsongen?

Maiken Caspersen Falla

Norskan hade lite av ett mellanår förra säsongen när hon ”bara” slutade femma i den totala sprintcupen. Har mängder med meriter i sprint, bland annat ett OS-guld, fyra VM-guld och tre totalsegrar i sprintcupen. Kommer garanterat att vara med och slåss om totalsegern även i år.

Sverige mot Norge

Det känns som damernas sprintcup som vanligt kommer att bli en kamp mellan Sverige och Norge, för det är svårt att se hur några andra ska kunna utmana Svahn, Sundling och Caspersen Falla. Frågan är dock om Svahn klarar pressen och återigen kan vinna totalsegern?

Linn Svahn - Vinnare världscupen sprint 2.50 NordicBet

Tips: Sundling tar hem sprintcupen

Jonna Sundling var nära förra säsongen och hade det varit en tävling till är det frågan om hon inte hade tagit hem sprintcupen. Därför känns det ganska logiskt att hon den här säsongen tar ytterligare ett kliv. Tipset blir att Jonna Sundling tar hem sprintcupen.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 4.50 i odds för Jonna Sundling som totalsegrare i sprintcupen.

Satsa

Senaste speltips