Londonderby I ligacupen 29-10-13

Ligacupen, eller ”Capital One Cup” som den egentligen heter, är en inhemsk cup i England och inkluderar lag från de professionella serierna. Cupen är väldigt uppskattad i England, men är flera klasser lägre skattad än den större turneringen FA-cupen.
Arsenal – Chelsea
oktober 29,2013
20:45

I ligacupen brukar större lag se det som ett gyllene tillfälle att matcha unga, mer oprövade spelare. Framför allt är detta intressant för lag som hellre kämpar om de bästa placeringarna i ligan, snarare än att vinna en gratisbiljett till Europa League och därpå riskera att få spelare skadade på resans gång. Dock finns det tillfällen när även de stora lagen höjer på ögonbrynen när det gäller ligacupen och det är när det vankas derby!

Just ikväll är det också ett sådant derby då det Arsenal möter Chelsea hemma på Emirates Stadium. Ett tvättäkta Londonderby som båda lagen garanterat kommer att vilja vinna.

Arsenal kommer derbyt till trots, säkerligen vila flera av de tongivande spelarna. Rapporter gör exempelvis gällande att Özil och Giroud kommer att vilas. I Chelsea är situationen med truppens bredd inte lika ansträngd. Därav rapporteras det att Chelsea kommer att ställa ett starkt lag på banan. Känner jag Mourinho rätt vill han också vinna den här matchen riktigt ordentligt då han behöver allt psykologiskt övertag han kan få då det är Arsenal som ser ut som Chelseas hetaste titelkandidat i ligan!

Jag spelar således ett garderingsspel på Chelsea och jag spelar med medelinsats.

Speltipset

 • Sport: Fotboll
  Härkomst: England, Capital One Cup
  Match/Event: Arsenal – Chelsea
  Spel: Dubbelchans ”X2”
  Odds: 1,45
  Insats: 5/10 units
  Spelsajt: Bet365.com
  Spelstopp: 20:45

Resultat: VINST! Arsenal – Chelsea ,0-2

Satsa