Målspel på färjestad

Ikväll möts två av SHL stora misslyckanden i SHL så här långt – Linköping och Färjestad. Med misslyckanden menar jag att båda lagen inte på något sätt lever upp till sina egna krav eller till supportrarnas förväntan.
LHC – Färjestad
November 21,2013
19.00

LHC ligger på 8:e plats med 30 poäng på kontot efter 22 spelade matcher. Färjestad är snäppet värre med en 9:e plats och 28 inspelade poäng.

Båda lagen möttes för en vecka sedan. Matchen spelades då i Karlstad och slutade med seger för hemmalaget Färjestad. Slutsiffrorna skrevs till 5-2. Med andra ord är det upplagt för snabb revansch för LHC.

Förutsättningarna för att det ska ske är relativt goda om man ser till skadeläget i truppen hos LHC. Man kommer dessutom efter en viktig sudden-seger mot Luleå senast och kanske kan det nu skönjas lite självförtroende i truppen? För Färjestads del handlar det nu mest om att fortsätta att bygga segrar och segersvit. Man har vunnit två raka och satsar nu på sin tredje.

Utifrån lagens förutsättningar och aktuella position känns det som en öppen historia där inget av lagen är vidare favorit. Där av avstår jag från spel på matchvinnare och väljer istället ett målspel. Marknaden blir då antal mål i 2:a perioden och då +1,5. Förra gången lagen möttes gjordes två mål i 2:a. Faktum är att det blivit minst två mål i LHC’s fyra senaste och i Färjestads tre senaste. Spelet känns således relativt motiverat!

Speltipset

Sport: Ishockey
Härkomst: SHL
Match/Event: LHC – Färjestad
Spel: Antal mål i 2:a perioden, +1,5
Odds: 1,72
Insats: : 7/10 units
Spelsajt: Betsafe.com
Spelstopp: 19.00

Resultat: VINST! (tre mål i 2:a perioden, LHC – Färjestad)

Satsa