Måstematch för aston villa 29-04-13

Kampen om vem som åker ur Engelska Premier League har nu hårdnat till bristningsgränsen. Reading och Queens Park Rangers har redan fått respass och för dem gäller det att börja planera för en sejour i The Championship.

Vem som ska få den bittra äran att göra dem sällskap är dock inte bestämt än. I dagsläget verkar det framför allt handla om två lag, Aston Villa och Wigan. De sistnämnda kan mycket väl ha skaffat sig det psykologiska övertag man behöver sedan de nekat Tottenham tre poäng i lördags, men än kan man inte ropa hej. Inte minst med tanke på att man ligger två poäng efter Aston Villa. Aston Villa gjorde en mindre uppskattad insats senast då man förlorade mot Man Utd, men det känns långsökt att tro att man är besviken trots allt. United är inte ligamästare för intet.
Med fyra matcher kvar gäller det istället att försöka hitta någon form av självförtroende och tillit om man ska kunna möta hotet från Wigan. En chans till detta får man dock snabbt då man tar emot Sunderland hemma på Villa Park ikväll kl.21.00.

En seger är vad som krävs, men Sunderland har hittat formen och blir garanterat ingen lätt nöt att knäcka. Det skulle inte förvåna om det hela avgörs i matchens sista självande minuter. Varför inte genom en straffspark? Ikväll får vi svaret.

Varför inte genom en straffspark? Ikväll får vi svaret.

Satsa