Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Melodifestivalen 2021: Svenska popstjärnor tävlar om ESC-plats

I den 61:a upplagan har vi 28 svenska talanger i en stor tävling med endast en vinnare. Vem vinner Melodifestivalen 2021? Följ med oss genom semifinalerna och spela på Melodifestivalen 2021. Vi ger dig bra Melodifestivalen odds och den 13 mars 2021 ser vi finalen tillsammans.
melodifestivalen 2021 Foto: Getty Images
Melodifestivalen 2021
Mars 13,2021
20:00

Bild: Getty Images

14 mars 2021: Tusse Chiza blev vinnaren i Melodifestivalen 2021 med låter Voices. Tusse slog rekord i störst stöd från det svenska folket under en Mello-final!

7 mars 2021: Efter en rysning i Andra Chansen är nu alla finalister klara. Det blev Alvaro Estrella, Paul Rey, Klara Hammarström och Clara Klingenström som tog sig vidare till finalen.

28 februari 2021: Deltävling 4 avslutades med favoriterna Eric Saade och The Mamas som vinnare. Nu är majoriteten av finalisterna klara för Melodifestivalen finalen!

21 februari 2021: Deltävling 3 avslutades med Charlotte Perrelli och Tusse som vinnare. Alvaro Under deltävling 4 får vi se Eric Saade, The Mamas, Clara Klingenström, Tess Merkel, Sannex, Efraim Leo och Lovad göra upp om de sista finalplatserna!

15 februari 2021: Deltävling 2 har nu avslutats och förhandsfavoriterna Dotter och Anton Ewald gick vidare till final. Under deltävling 3 får vi se Tusse, Charlotte Perrelli, Mustasch, Alvaro Estrella, Elisa Lindström, Klara Hammarström och Emil Assergård tävla om finalplatser!

7 februari 2021: Deltävling 1 har nu avslutats och det blir storfavoriterna Danny Saucedo och Arvingarna som gick vidare till final. Under deltävling 2 ser vi Anton Ewald, Julia Alfrida, WAHL feat. SAMI, Frida Green, Eva Rydberg & Ewa Roos, Patrik Jean och Dotter. Två går vidare till final och två går till andra chansen.

Melodifestivalen odds

Varje vecka uppdaterar vi listan med odds Melodifestivalen från pågående deltävlingar. Nu när Melodifestivalen är över finns inga fler odds att spela på.

Melodifestivalen resultat

Melodifestivalen finalresultat:

 • Vinnare: Tusse Chiza med låten Voices (175 poäng)
 • Tvåa: Eric Saade med låten Every Minute (118 poäng)
 • Trea: The Mamas med låten In The Middle (106 poäng)

Andra Chansen resultat:

 • Till final: Alvaro Estrella, Paul Rey, Klara Hammarström och Clara Klingenström
 • Utslagna: Efraim Leo, Frida Green, Eva Rydberg, Ewa Roos och Lillasyster

Deltävling 4 resultat:

 • Till final: Eric Saade och The Mamas
 • Andra chansen: Efraim Leo och Clara Klingenström
 • Utslagna: Tess Merkel, Lovad och Sannex

Deltävling 3 resultat:

 • Till final: Tusse och Charlotte Perrelli
 • Andra chansen: Alvaro Estrella och Klara Hammarström
 • Utslagna: Mustasch, Elisa Lindström och Emil Assergård

Deltävling 2 resultat:

 • Till final: Dotter och Anton Ewald
 • Andra chansen: Frida Green, Eva Rydberg och Ewa Roos
 • Utslagna: Patrik Jean, Wahl feat. Sam och Julia Alfrida

Deltävling 1 resultat:

 • Till final: Danny Saucedo och Arvingarna
 • Andra chansen: Paul Ray och Lillasyster
 • Utslagna: Jessica Andersson, Kadiatou och Nathalie Brydolf

Melodifestivalen visas på SVT1. Stream för Melodifestivalen finns även på SVT Play för boende både i Sverige och utomlands.

Melodifestivalen består av fyra deltävlingar som äger rum under februari. Från varje deltävling går två vinnare vidare för att slutligen tävla i finalen. Välj bland Mello odds på både final och deltävlingar här.

DeltävlingDatum
Deltävling 16 februari 2021
Deltävling 213 februari 2021
Deltävling 320 februari 2021
Deltävling 427 februari 2021
Andra Chansen6 mars 2021
Finalen13 mars 2021

Tävlande Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen 2021 bjuder på en bred samling av olika genrer och stilar. SVT har nu släppt alla de 28 artister som kommer att delta. Med schlagerdrottningar som Jessica Andersson och Charlotte Perrelli, Idol-vinnare som Tusse Chiza, rockstjärnor som Lillasyster och Mustasch, kan vi räkna med en storslagen show. Vi har samlat flera Melodifestivalen odds här så att du kan ta del av både vinnarspel och spel på deltävlingar.

Danny Saucedo blev den första som SVT meddelade kommer att delta i Melodifestivalen. Danny kommer att framföra sin låt Dandi dansa som är skriven av honom själv och Karl-Johan Råsmark. 34-åringen blev först erbjuden att delta som programledare, men valde själv att delta som artist.

Johanna Jansson, mer känd som Dotter, blev den tionde artisten som blev klar att delta i Melodifestivalen. Under sin första Mello-debut åkte hon ut i sin deltävling 2018. Men 2020 hamnade hon på andraplats med sin hit ”Bulletproof”. I år framför hon låten Little tot som är skriven av henne och Dino Medanhodzic.

Eric Saade blev den sista artisten som SVT meddelade kommer att delta i Melodifestivalen 2021. Med en tidigare vinst 2011 med låten Popular och flera deltagande låtar som Manboy och Sting, är Saade en av favoriterna som deltar. I år framför han låten Every Minute som är skriven av Jimmy Thörnfelds, Linnea Deb, Joy Deb och Eric Saade. Bland alla Melodifestivalen odds, är Eric Saade utan tvekan favoriten hos majoriteten av spelbolagen.

The Mamas, som vann som kör tillsammans med John Lundvik 2019 och på egen hand 2020, ställer upp igen i den kommande Melodifestivalen. Denna gång ska de framföra låten In the middle som är skriven av stjärnorna Emily Falvey, Robin Stjernberg och Jimmy Jansson.

Tusse Chiza välkomnades av självaste Christer Björkman att delta i Melodifestivalen. 18-åringen som vann Idol 2019 är bland de fem favoriterna att vinna den kommande Mello 2021. Han har valt att framföra låten Voices som är skriven tillsammans med Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Bolag med bra odds

 • Spela Här
 • Spela
 • Bonus
 • Betyg
 • Erbjudanden

Tips: Tusse vinner Melodifestivalen 2021

Tusse hör hemma på scenen och det märker man när han framför sina låtar med charm, underhållning och finess. Hans låtbidrag är modernt, svängigt och innehåller toner av The Weeknd. En klar favorit som vinnare Melodifestivalen 2021. Bäst Mello odds hittar du på Betsson som erbjuder 1.90 på att Tusse vinner.

Satsa