Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Nations League: Sverige–Kroatien 14/11 20:45 - Lagen delar på poängen

Sverige har som väntat haft det tungt i Nations League den här hösten. Fortfarande finns dock chansen att undvika nedflyttning. Men, då krävs först och främst tre poäng mot Kroatien.
Sverige–Kroatien
November 14,2020
20:45

Sänds på TV12 och C More. Avspark 20:45.

Sverige har fyra raka förluster i Nations League medan Kroatiens enda seger hittills är den mot Sverige för en månad sedan.

Standings provided by

Lagens form

Sverige

Att Sverige skulle stå på noll poäng med två omgångar kvar att spela är egentligen helt enligt kalkylen. Dock hade man kanske hoppats på ett par mål till än det enda som Marcus Berg gjort borta mot Kroatien. Sverige måste nu vinna för att undvika nedflyttning. Rent teoretiskt lever hoppet även vid oavgjort, men att vinna mot Frankrike borta i sista omgången känns knappast troligt.

Kroatien

Inte heller vicevärldsmästarna har imponerat i det här gruppspelet. Klara förluster borta mot både Frankrike och Portugal och även förlust mot Frankrike hemma. Faktum är att Kroatien faktiskt har släppt in flest mål i gruppen, elva stycken mot åtta för Sverige. Kroatien är redan borta från slutspelet, men kan med en seger säkra spel i Nations League 2022.

Kan Sverige ta tre poäng?

Ser man till träningsmatchen mot Danmark i onsdags där Sverige förlorade med 2-0 är det svårt att se hur det ska kunna bli tre blågula poäng. Dock är Kroatien knappast det lag man var i VM 2018, så chanserna är ändå hyfsat bra för en svensk seger. Men, då krävs det att alla svenska spelare höjer sig minst en nivå.

Tips: Lagen delar på poängen

Med tanke på att det var ganska jämnt när lagen möttes i Zagreb för en månad sedan känns det som att det kommer att bli jämnt även här. Och då är också oavgjort det logiska resultatet. Samtidigt känns det också som att båda lagen gör mål, då inget av lagen har något vidare försvarsspel.
Bäst odds finns hos Unibet som ger 4.60 i odds för oavgjort och båda lagen gör mål.

Satsa