Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Super Bowl LV: Tampa Bay Buccaneers-Kansas City Chiefs 00:30 (8/2) - Chiefs vinner back to back

Tampa Bay Buccaneers gör historia när de blir det första lag som spelar Super Bowl på hemmaplan. De gör det i ett möte med fiolårets vinnare i Kansas City Chiefs. Kommer Chiefs klara av att ta back-to-back mästerskap? Photocredit> GettyImage
photo GettyImages
TB Buccaneers vs KC Chiefs
Februari 08,2021
00:30

NFL Super Bowl LV sänds på TV6 & Viaplay med start 23:30 söndag den 7 februari (svensk tid).

Historisk match

Matchen spelas på Raymond James Stadium i Tampa, Florida och är därmed det första Super Bowl-evenemanget som spelas på ett av de deltagande lagens hemmaplan.

Vi får se en match med en av de bästa spelarna genom tiderna, möta en av de nya stjärnorna i ligan. Båda är quarterbacks. Vem vinner? Erfarenhet eller nytt blod?

Tampa Bay Buccaneers

Buccaneers tog sig till Super Bowl LV efter att ha slagit Green Bay Packers i NFC finalen med 31-26. Nu har de säkrat en plats i Super Bowl LV och får dessutom spela om Lombardi-trofén hemma på Raymond James Stadium. Trots detta, kommer de till matchen som en underdog.

Personligen tror jag att Buccaneers inte har någon vidare chans. Men man ska självklart komma ihåg att de har en väldigt speciell spelare i  Tom Brady, som mycket väl kan vara den bästa spelaren genom tiderna. Brady, trots 43 års ålder, spelar fortfarande som han vore 25.

Tom Brady 

Han lämnade i somras New England Patriots som han varit en del av i många år, 20 för att vara exakt. Bradys effekt märktes snabbt när Patriots missade slutspel för första gången på tolv år, samtidigt som Buccaneers, som inte vunnit Super Bowl sedan 2002, ta sig till finalen direkt när man fick in Brady i truppen.

Nu är det dags för Tom Brady att ställa upp i sin tionde Super Bowl.

Kansas City Chiefs

Fiolårets Super Bowl LIV vinnare var Kansas City Chiefs efter att man slagit San Fransisco 49ers med 31-20.

Ett år senare är man tillbaka i finalen efter att slagit Buffalo Bills med  hela 38-24

Chiefs är favoriter den här matchen och det är av en god anledning. De har ett fantastiskt lag som leds av lagets quarterback, 25-årige Patrick Mahomes, som är en av de bästa passningsläggare i sporten.

Dessutom har man ligans snabbaste spelare i Tyreek Hill som kan ta sig förbi vilket försvar som helst.

I feel like nobody in the NFL can guard any of us – Tyreek Hill 

Kombinationen av passningarna från Mahomes, löpningarna från Hill och en av ligans bästa tight ends i Travis Kelce, kommer Chiefs dra det vinna den här matchen och därmed vara det första laget på 17 år att vinna back-to-back Super Bowls.

 

Extra tip: Travis Kelce är en av de bästa tight ends genom tiderna och i en match som denna gör han en touchdown

Travis Kelce gör en touchdown 1.58 Unibet

Tips: Kansas City Chiefs tar hem det.

Chiefs har alla pusselbitarna för att ta hem det här. De vann förra året, vilket betyder att de vet hur det är att stå i rampljuset och kan göra det igen.
Chiefs vinner matchen med mer än 3 poäng 1.86, Unibet

Satsa