Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

NHL: AZ-SJS möts igen 22:00 (16/1) - Tippa på att Erik Karlsson gör ett poäng i PP

De här lagen möttes natten mot fredag, i en match som avgjordes på straffläggning. Erik Karlsson hade hela 32 minuter och 12 sekunders istid varav 4:03 i powerplay. Karlsson är Sharks quarterback i PP och plockar upp en PP poäng. Photocredit: GettyImages
Arizona Coyotes vs San Jose Sharks
Januari 16,2021
22:00

Matchen spelas i Gila River Arena, Glendale, Arizona och sänds på Viaplay med start 22:05 svensk tid. 

Förra matchen

Det var en otroligt jämn match med skotten 37-35 och inleddes av två råka mål genom Sharks Tomas Hertl i den första perioden. I andra perioden gjorde Connor Garland reduceringsmålet till 2-1. I tredje perioden utökade Sharks Evander Kane till 3-1 efter en snygg prestation. Med bara tre och en halv minut kvar av matchen kom en ny grym prestation av Garland när han spelade fram Clayton Keller som sprättade in 3-2. Sedan kämpade Arizona för att kvittera och Phil Kessel lyckades med under 4 sekunder kvar i matchen, göra 3-3 målet.

Krävdes övertid

Det blev en fartfylld övertid med chanser åt båda håll. Framför allt var det Arizona som hade farligast målchanser och kanske rent av borde ha avgjort. Övertiden avslutades med några farliga chanser av Sharks när de fick PP med knappa 2 minuter kvar.

Straffläggningen avslutades av Logan Couture som satte spiken i kistan.

Powerplay

Sharks fick flera chanser i powerplay och slutade matchen med 1 av 4 i PP-statistiken. Om de får ytterligare chanser i denna match, kommer nätet att rassla igen och att Erik Karlsson skulle ligga bakom det, genom att själv hänga eller genom en passningspoäng, är inte otänkbart.

Det är alltid lite svårt att spela ihop lagets powerplay inför säsongen, men eftersom Sharks nu har fått smaka på det i matchsituationer, så kommer det bli en hel del lättare att hitta målchanserna.

(Extra tip)

Det är nästan omöjligt att säga vilket av dessa lag som kommer att vinna matchen. Därför, får extra tipset vara att den här matchen avslutas som oavgjord efter 60 minuter igen…

San Jose Sharks - Arizona Coyotes: Oavgjort efter 60 minuter 3.90 Bet365

Tips: Karlsson gör ett poäng i PP.

Sist hade de ett flertal chanser i PP, varav en av chanserna som resulterade i mål. Erik Karlsson är stommen i Sharks PP och kommer göra ett mål eller assist i powerplay-situation i matchen.
Bästa odds för detta tips hittar du hos NordicBet, som ger 3.50

Satsa