Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

NHL: NJD-BOS möts igen 19:00 (16/1) - Tippa på seger för Bruins

Lagen möttes natten mot fredag och då tryckte Boston på ordentligt men lyckades inte göra fler än 2 mål på Devils målvakt Blackwood, trots hela 37 skott på mål. Nu öppnas det upp och Bruins vinner efter ordinarie matchtid. Photocredit: GettyImages
New Jersey Devils vs Boston Bruins
Januari 16,2021
19:00

Matchen spelas i Prudential Center i Newark, New Jersey och sänds på Viaplay med start 19:05 svensk tid. 

Senast lagen möttes

De här lagen möttes natten till fredag och den matchen vanns av Bruins efter att både övertid och straffläggning togs till. Devils målvakt Mackenzie Blackwood, stod emot hela 35 av 37 av skotten mot sig och hjälpte sitt Devils knipa en poäng. Matchen var en ensidig historia som Bruins helt dominerade långa stunder. När matchen gick till övertid, tog dock Devils över och hade flertalet farliga målchanser.

Dags igen, under dygn senare

Nu när lagen möts ca 36 timmar senare kommer matchbilden troligtvis se lite annorlunda ut. Man kan vänta sig ett Bruins som vill avgöra matchen tidigt för att undvika övertid. Med tanke på att laget hade övertaget så kraftigt förra matchen, behövs nog bara lite mer noggrannhet i anfallet för att kunna släppa lös målskyttet.

Bruins avbräck

Det syntes att ”Pasta” inte var med sist. David Pastrnak har haft en ledande roll i Bostons målskytte över de senaste åren och när han inte är med, påverkas anfallet en aning. Pastrnak kommer att vara borta i ett par veckor till eftersom han haft en höftoperation och återhämtar sig från den.

Svenskarna i matchen

I Bruins trupp hittar vi bara en svensk i år och det är Pär Lindholm.

I New Jersey Devils spelar däremot både Jesper Boqvist och Jesper Bratt. Bratt som har haft flera år i lagets toppkedjor och producerat bra med poäng. Boqvist spelade 13 matcher i HockeyAllsvenskan den här säsongen för att vara redo nu när NHL säsongen är här.

Dessutom har klubben tredjat till sig Andreas Johnsson från Toronto Maple Leafs. 2019 var Johnsson en kandidat till årets rookie och känns som en bra värvning för klubben.

Andreas Johnsson - Målskytt 4.50 NordicBet

Tips: Bruins vinner matchen med mer än ett mål.

Bruins är det bättre laget och om effektiviteten i anfallen faller på plats, kan det här bli en storseger.
Bästa odds för detta tips hittar du på Interwetten 2.40

Satsa