Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

NHL: PHI-PIT och TBL-CHI i säsongsöppnare 23:30 (13/1) - Kombinationsspel för ökad vinst

NHL är äntligen tillbaka och inleder med Philadelphia Flyers mot Pittsburgh Penguins. Senare på kvällen står Stanley Cup-vinnande Tampa Bay Lightning inför Chicago Blackhawks. Photocredit: GettyImages
2020 NHL Stanley Cup Final - Game Six
Flyers vs Penguins & Lightning vs Blackhawks
Januari 13,2021
23:30

NHL säsongen 2021

Denna säsong har ett helt annat upplägg än tidigare säsonger. Förutom starten januari 13, är spelschemat helt annorlunda med endast 56 matcher i grundserien istället för 82, som har varit NHLs standard i många år.

Annorlunda uppladdning

Det ska bli intressant att se hur lagen kommer förberedda inför NHL-säsongen 2021. Tampa Bay Lightning som vann Stanley Cup, spelade matcher ända in i slutet av september. Vissa andra lag missade både slutspelet och inspelet till slutspelet som skedde i NHL-bubblan. Därför slutade de spela redan i början av mars 2020, vilket har gett ett uppehåll på nästan 11 månader.

Lightning – Blackhawks

Om vi börjar med Chicago Blackhawks så har man tappat kapten Jonathan Toews som drabbats av en långtidssjukdom. Målvakten Corey Crawford som har hunnit med att vinna två Stanley Cups med laget, har lämnat för New Jersey Devils.

Tampa Bay Lightning har som tidigare nämt spelat matcher ända in i slutet på september och avslutade säsongen med att vinna Stanley Cup. Nikita Kucherov ser ut att missa säsongen på grund av skada. Däremot får man tillbaka kapten Steven Stamkos som missade stora delen av förra säsongen också på grund av skada.

Tampa har hemmafördel och mycket tyder på att de inleder denna säsong på samma spår som i september, med vinst.

Flyers – Penguins

Det här blir en intressant match. Om man kollar på papperet, så ser Pittsburgh Penguins ut att ha i princip samma lag som förra året. Några ändringar är att förstamålvakten Matt Murray och Patric Hörnqvist blivit trejdade. Ett bra tillskott man fått in är Kasperi Kapanen. Frågan är ju om detta räcker.

Philadelphia Flyers hade ett bra playoff, där man åkte ut i konferenssemin mot Islanders med 4-3 i matcher. De är ett lag som på papperet ser ut att vara ett snäpp starkare än Pens och dessutom har de hemmafördel. Även om inte deras lojala fans får bara med och stödja laget, kommer detta ändå gynna hemmalaget.

Flyers – Penguins

Svenskarna

Vi kan börja med Victor Hedman som hade ett fantastiskt slutspel med sitt Tampa Bay Lightning. Han vann både Stanley Cup och blev dessutom tilldelad Conn Smythe Trophy som slutspelets bästa spelare.

Blackhawks hittar vi Adam Boqvist och ett flertal nya spelare som tillslutit till laget. Lucas WallmarkCarl Söderberg och Mattias Janmark har alla blivit trejdade till klubben. Alexander Nylander är för tillfället skadad.

Flyers har vi backarna Erik Gustafsson och Robert Hägg. Dessutom är nu Oscar Lindblom tillbaka efter en lång frånvaro, där han kämpat mot cancer.

Penguins spelar Marcus Pettersson.

(Extra tip)

Victor Hedman hade ett fantastiskt slutspel och var nära att slå rekordet för flest mål av en back någonsin i slutspelet. Därför kan man förvänta sig att han fortsätter målskyttet.

Victor Hedman - Målskytt 5.00 Betsson

Tips: Flyers och Lightning vinner.

Båda lagen kommer till respektive matcher med ett starkare lag på papperet. Båda lagen har hemmafördel.
Kombinera vinster för Flyers och Lightning hos NordicBet för odds 3.93

Satsa