Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

NHL: Lightning-Islanders 21:00 (13/6) - Match #1

Regerande mästare Lightning är nu kvalificerade för semifinal och stöter på Islanders. Matchserien inleds på söndag kväll kl 21:00 svensk tid i Tampa och Lightning är favoriter.
Vid 1.93 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 19.3kr
NHL cover
Lightning vs Islanders
juni 13,2021
21:00

Matchen spelas i Amalie Arena i Tampa, FL och sänds på Viaplay med start 21:00.

Back-to-back?

Regerande mästarna Tampa Bay Lightning ser riktigt heta ut. De har chans att ta sin andra raka Stanley Cup-pokal.

Tampa Bay Lightning vinner Stanley Cup 3.60 Unibet

De har haft en helt okej grundserie, men egentligen inget speciellt. Man stötte på lite skadeproblem med sina två superstjärnor Nikita Kucherov och Steven Stamkos under grundserien och det hjälpte säkerligen inte.

Men nu är det slutspel och skadebekymren är över för Lightning. I den första rundan mötte de Florida Panthers som de slog ut med 4-2 i matcher. I den andra rundan mötte de divisionsvinnarna Carolina Hurricanes och slog ut dem med 4-1 i matcher.

Nu är det alltså New York Islanders som står för motståndet i semifinalen och en intressant matchserie väntas.

New York Islanders

Islanders har tagit sig till semifinal för andra säsongen i rad. I första rundan slog de ut Pittsburgh Penguins och i den andra rundan slog de ut Boston Bruins. De visar verkligen prov på vad de är kapabla till, men i mina ögon saknas det något för att kunna slå ut ett lag som Tampa Bay Lightning.

De har ett utspritt målskytte, men leds av superstjärnan Mathew Barzal som klivit fram när laget som mest behöver honom.

Slutsats

Jag tror att det är Tampa Bay Lightning som tar tag i taktpinnen i den här matchserien och vinner öppningsmatchen lagen emellan.

Tampa har alla pusselbitar för att ta sin andra raka Stanley Cup-pokal. De har en fantastisk målvakt i Andrei Vasilievski, de har en stabil backformation som leds av svenske storbacken Victor Hedman. Dessutom är både Stamkos och Kucherov tillbaka i spel och står för en imponerande poängproduktion.

Kucherov är en het kandidat till Conn Smythe Trophy, då har redan producerat 18 poäng på bara 11 matcher i slutspelet.

(Credit: Eliteprospects)

Läs mer om vilka lag som är favoriter att vinna Stanley Cup.

Läs mer om ishockey och NHL.

Extratipset: Kucherov är stekhet och har stor chans att vinna Conn Smythe Trophy som ligans MVP om han fortsätter på samma spår.

Nikita Kucherov vinner Conn Smythe Trophy (MVP) 2.00 Unibet

Tips: Lightning vinner match 1.

Lightning har imponerat i slutspelet och går mot sin andra raka Stanley Cup-pokal. Det är viktigt att ta tag i taktpinnen med en seger i match #1 och jag tror att Lightning gör just detta.
Bäst odds hittar du hos NordicBet till 1.93

Satsa