Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

NHL: Lightning-Islanders 02:00 (16/6) - Match #2

Regerande mästare Lightning är i semifinal men stötte på en tuffare motståndare än man kanske räknat med. Den första matchen vanns av Islanders. Nu är det dags för match #2 och frågan är om Victor Hedmans Tampa Bay Lightning kommer att hitta en väg till seger.
Vid 2.50 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 25kr
NHL cover
Lightning vs Islanders
juni 16,2021
02:00

Matchen spelas i Amalie Arena i Tampa, FL och sänds på Viaplay med start 02:00.

Match #1 blev en jämn kamp

Den första matchen i den här matchserien spelades under söndagskvällen och det blev en riktigt underhållande match att se på. Det fysiska spelet gav känslan att det verkligen är slutspelshockey och trots att matchen blev målsnål, så var det målvakterna som stod för underhållningen.

Det inledande målet kom först 12:32 in i den andra perioden efter en snygg prestation av Islanders-stjärnan Mathew Barzal. Fem minuter in i den tredje perioden utökade Islanders och tog ett stabilt grepp om matchen. Lightning pushade på och fick in ett reduceringsmål efter att man tagit ut målvakten. Det var ett riktigt snyggt mål av Brayden Point efter framspelning av Killorn Kucherov. Det visade sig dock vara en aning försent.

Slutresultatet: 2-1 till fördel Islanders.
Skottstatistiken: 31-31.

Vad lärde vi oss från match #1?

Det är nu Islanders som leder matchserien med 1-0, men enligt mig är Lightning definitivt fortfarande favorit att vara det lag som tar sig vidare till final.

Det såg ut lite som att Lightning inte riktigt var vakna och slarvade med detaljer i match ett. De har inte råd att göra det mot ett lag som Islanders. Vi såg tydligt att laget spelade upp sig när man insåg att matchen höll på att förloras. Jag tror att man lärt sig att misstagen och att vi kommer få se på en helt annan matchbild i kommande match.

Slutsats & Speltips

Jag tror att Lightning kommer att spela upp sig ordentligt i match två. Man spelar återigen på hemmaplan och har haft tid till att gå igenom vad som gick fel sist. Jag tror också att Lightning inte har råd till att släppa in Islanders i matchen och det är därför Lightning vinner matchen med mer än ett mål.

Om vi ser till individuella prestationer, så var det egentligen bara två som utmärkte sig ordentligt och det var lagens målvakter, Andrei Vasilievski och Semyon Varlamov.
Utöver dem, så var det Islanders Barzal som skapade flest målchanser. Två av Lightnings stora spelare som man inte såg mycket av var Victor Hedman och Steven Stamkos.

Läs mer om favoriter att vinna Stanley Cup.

Läs mer om ishockey odds och NHL odds.

Extratipset: Mathew Barzal har gjort mål i 4 av sina 5 senaste matcher. Tippa på att han gör mål i matchen!

Mathew Barzal målskytt i matchen 3.50 Unibet

Tips: Lightning vinner match #2 med mer än ett mål.

Lightning har spelade inte sitt eget spel sist och slarvade i detaljer. Jag tror de fått ordning på grejerna och vinner match #2 med mer än ett mål.
Bäst odds hittar du hos Bet365 till 2.50

Satsa