Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Norska framgångar I svensk tradition

När startsnöret lyftes vällde tusentals entusiastiska åkare över startlinjen i det 89:e Vasaloppet. När målsnöret spräcktes var den en norrman som kröntes till segrare i det skidlopp som så starkt representerar svensk tradition.
Aston Villa – Manchester City
Januari 01,1970
21.00

Jörgen Brink var på förhand den stora favoriten i loppet. Han hade chansen att sälla sig till en ännu finare skara skidprofiler om han skulle mäkta med det smått omöjliga i att vinna fyra Vasalopp. De norska bröderna Aukland fanns med i experternas diskussion om medaljstrid men få trodde att deras gemensamma prestationer skulle göra en av bröderna till segrare! Under det milslånga loppet låg en tapper skara åkare länge och väl i en tätklunga som representerade de bästa av de bästa i Vasaloppet 2013. Klungan bjöd på få överraskningar och det var inte förrän samtliga började närma sig en halv mil från mål som man kunde ana viss nervositet. Tillsammans började då bröderna Aukland att dra upp tempot i klungan. De växelverkade för att spara krafter och även för den oinvigda skidsupportern stod det klart att bröderna helt klart försökte hjälpa varandra mot framgång.

När så upploppet kom väntade samtliga svenska supportrar och tv-tittare på att Jörgen Brinks patenterade spurtkunskaper skulle ge svensk utdelning och medalj. När Brink tittade bort mot målsnöret fanns det dock något som skymde sikten nämligen Jörgen Aukland. Aukland tog sig först över mållinjen och inkasserade sin andra seger i Vasaloppet.

När Brink till slut kom i mål sprang SVT’s reporter André Pops fram och ställde den frågan som hela svenska folket hade på tungan: ”Vad hände egentligen?”. Nu i efterhand är det bara att lyfta hatten och gratulera Norge. Ni har nu ”förnorskat” den svenska traditionen Vasaloppet.

_________________________________________________________________

Dagens speltips:

Motivering:
Dagens bästa spel har inget med skidor att göra utan återfinns istället i den engelska fotbollen och matchen Aston Villa – Manchester City. City övertygade mot Chelsea senast och förväntas nu lägga i en växel till i jakten på United. Målspelet på Aguero känns riktigt motiverat då City med största säkerhet gör minst två mål här. Sport: Fotboll
Match/Event: Aston Villa – Manchester City
Härkomst: Engelska Premier League
Spel: Aguero målskytt i matchen
Odds: 2.02
Spelsajt: Betsson.com
Spelstopp: 21.00

Aguero målskytt i matchen

Satsa