Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Oscarsgalan 2021: Vilka av de nominerade vinner?

De nominerade till Oscarsgalan 2021 väntar förväntansfullt på att få veta om de blir tilldelade priser. Det finns total 24 kategorier där de nominerade kan vinna ett pris. I detta speltips tar vi oss en närmare titt på de populäraste kategorierna och ger våra tips på vilka vi tror kammar hem en liten oscarsstatyett. Vi uppdaterar vårt speltips regelbundet för att ge dig resultat och Oscarsgalan odds.
Vid 3.69 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 36.9kr
oscarsgalan 2021
Oscarsgalan 2021
April 26,2021
01:00

(Bild av VALERIE MACON/AFP via Getty Images)

Oscarsgalan visas exklusivt på TV4 och drar igång kl 01:00 svensk tid på TV4 Play.

Oscarsgalan odds

Oscarsgalan: Bästa film

Nomadland 1.15 Leo Vegas

Oscarsgalan: Bästa kvinnliga roll

Viola Davis (Ma Rainey) 3.00 Leo Vegas

Oscarsgalan: Bästa manliga roll

Chadwick Boseman (Levee Green) 1.07 Leo Vegas

Spelbolag med bra odds

Bästa film

Nominerade:

 • Nomadland
 • The Trial of the Chicago 7
 • Minari
 • Promising Young Woman
 • Mank
 • Judas & the Black Messiah
 • Sound of Metal
 • The Father

Oscarspriset för bästa film ses som det mest prestigefyllda. Årets åtta nominerade filmer har alla något fantastiskt unikt som de för med sig. Men det finns några stycken som sticker ut och har bäst chans att vinna priset för bästa film.

Nomadland är en amerikansk dramafilm som är skriven, producerad och regisserad av kinesisk-amerikanska filmskaparen Chloé Zhao. I filmen får man följa Frances McDormand, en kvinna som lämnar sin födelseort efter att statens industrier stängt ner. Hennes resa genom USA som hemlös har berört många tittare.

The Trial of the Chicago 7 är en amerikansk dramafilm som är baserad på den verkliga händelsen där sju svarta pojkar i Chicago blev felaktigt anklagade för brott. Filmen visar de orättvisor som landets minoriteter har fått stå ut med. Aaron Sorkin som skrivit och regisserat filmen har fått beröm för att ha lyft fram den hemska händelsen.

Minari är en amerikansk dramafilm som speglar många korean-amerikaners liv där kulturella krockar kan vara mer än bara pinsamheter. Lee Isaac Chung är författaren och regissören för Minari och hyllats för sin ömsinta berättelse om hur människor försöker hitta rätt på ny mark. Den visar även de klyftor som än idag finns och upplevs av många.

Bästa kvinnliga huvudroll

Nominerade:

 • Carey Mulligan (Promising Young Woman)
 • Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom)
 • Frances McDormand (Nomadland)
 • Andra Day (The United States vs Billie Holiday)
 • Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)

Årets nominerade för bästa kvinnliga huvudroller är för första gången bestående av en salig blandning av talanger. Bland annat hittar vi den svarta skådespelerskan Viola Davis som tidigare stått på Oscarsscenen. Vi tar oss en närmare titt på favoriterna att vinna bästa kvinnliga huvudroll.

Carey Mulligan spelar rollen som Cassie Thomas i filmen Promising Young Woman. Den brittiska filmen handlar om den unga och lovande kvinnan Cassie Thomas som har en ljus framtid. Men efter mystisk händelse vänds hennes liv upp och ner.

Viola Davis spelar rollen som Ma Rainey i den amerikanska filmen Ma Rainey’s Black Bottom. En musikalisk film från rasismens tid i 1920-talets Chicago. Bluesstjärnan Ma Rainey är en passionerad kvinna men låter ingen köra runt med henne, hon är hennes egen boss.

Frances McDormand spelar rollen som Fern, en ensam kvinna som just blivit av med det sista hon har. Allt hon har kvar är en tallrik, hennes döde makes jeans och en skåpbil. Med de sakerna ger hon sig ut in i landet för att hitta något som hon inte vet att hon söker.

Bästa manliga huvudroll

Nominerade:

 • Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)
 • Anthony Hopkins (The Father)
 • Riz Ahmed (Sound of Metal)
 • Steven Yeun (Minari)
 • Gary Oldman (Mank)

Årets nominerade för bästa manliga huvudroller består av några old-timers som Anthony Hopkins och Gary Oldman. Men vi har även Chadwick Boseman, skådespelaren från Black Panther, som tragiskt dog i cancer år 2020. Nedan går vi in på de favorittippade att vinna bästa manliga huvudroll.

Chadwick Boseman spelar rollen som Levee Green, en kaxig ungtupp som ger sig in i bluesvärlden på egna villkor. Men han ställs snabbt mot väggen för sin attityd och girighet av sina bandmedlemmar, men även av Ma Rainey själv.

Anthony Hopkins har rollen som Anthony i filmen The Father, en verklig spegling av hur åldrandet påverkar människans mentala välmående. I filmen får vi följa hur Anthony sakta men säkert förlorar verklighetsuppfattningen och glider mer och mer in i en grov Alzheimer’s sjukdom.

Riz Ahmed spelar rollen som Ruben Stone i filmen Sound of Metal. Ruben Stone är en trummare som får det ödesdigra beskedet att han börjar förlora sin hörsel. Ruben som kämpar med ett tidigare missbruk finner sig i en alltmer utsatt sits när han får beskedet att hörseln kommer försvinna.

Tips: Nomadland, Viola Davis och Chadwick Boseman vinner

Nomadland visar en dyster verklighet för många i en utmärkt regisserad dramafilm. Viola Davis spelade karaktären Ma Rainey med passion, drama och finess. Chadwick Bosemans roll som Levee Green visade hans många talangfulla sidor som en manlig skådespelare. Dessa är anledningarna till att vi tror att Nomadland, Viola Davis och Chadwick Boseman vinner varsitt Oscarspris. Bäst Oscarsgalan odds hittar du på LeoVegas.

Satsa