Premiär I hockey-vm! 05-05-13

Hockey-VM 2013 gick igång med dunder och brak i fredags (3/5). Öppningsmatchen spelades mellan Frankrike och Slovakien i Hartvall Arena, Helsingfors. Matchen slutade 2-6, vilket innebar en drömstart för Slovakien. Visserligen var det ett väntat resultat men en segermarginal på fyra mål är alltid hedervärd!

För Sveriges del gick inte premiären lika bra. Motståndarna Schweiz visade sig vara långt mycket bättre än vad man räknat med och det blev inte någon poäng i matchen. Schweiz kom snabbt in tempot och bjöd egentligen aldrig Sverige på möjligheten att få igång sitt spel. Slutresultatet, som innebar seger för Schweiz med 3-2, var rättvist på alla sätt och vis. Det mest anmärkningsvärda från premiäromgången får ändå sägas vara Finlands prestation mot lilleputt-nationen (i ishockey-sammanhang) Tyskland. Slutresultatet skrevs till 3-3 och i det tyska lägret ser man nog resultatet som en seger.

VM-turneringen pågår fram till den 19:e maj och således återstår många spännande matcher. Förhoppningsvis lyckas Sverige spela upp sig och får möjligheten att spela final på hemmaplan i ett fullsatt Globen. Med segern mot Schweiz igår kan vi undvika fjärdeplatsen och få möta Kanada och få en enklare resa på väg mot en ny titel.

Med segern mot Schweiz igår kan vi undvika fjärdeplatsen och få möta Kanada och få en enklare resa på väg mot en ny titel.

Satsa