Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Presidentval USA 2024 - Harris vinnare 2024

Det amerikanska presidentvalet 2020 är till slut över även om Donald Trump hävdar annorlunda. Nu är det dags att blicka fram mot 2024. Ställer Biden upp för återval? Ska Harris bli USA:s första kvinnliga president? Och vad gör Trump?

20 januari 2021 tar Joe Biden över i Vita Huset med Kamala Harris, som den första kvinnliga vicepresidenten. Men, hur länge sitter Biden kvar?

Flera tänkbara scenarion

Trots att Joe Biden ännu inte flyttat in i Vita Huset är spekulationerna om valet 2024 redan igång. Kommer Joe Biden verkligen ställa upp för omval vid 82 års ålder?

Mest troligt är att han inte ställer upp en gång till utan låter Kamala Harris få chansen att bli USA:s första kvinnliga president, vilket hon i så fall har goda chanser att bli

Ett annat scenario är att Biden avgår innan valet och låter Harris ta över som president, vilket dock känns mindre troligt. Eller så ställer man själv upp ännu en gång, vilket inte är helt omöjligt.

Många utmanare

Om det blir Kamala Harris som ställer upp som presidentkandidat finns det en rad utmanare på både den demokratiska och republikanska sidan. Alexandra Ocasio-Cortez, som tillhör den progressiva falangen av demokraterna är en tänkbar utmanare till Kamala Harris, så även Pete Buttigieg som gjorde en stark insats i primärvalen i våras.

På den republikanska sidan finns en rad mer eller mindre spektakulära tänkbara kandidater. Givetvis Donald Trump själv som kan ställa upp igen, eftersom han bara suttit en period. Även sonen Donald Trump Jr. har nämnts i spekulationerna, även Fox News-programledaren Tucker Carlson. Bland mer traditionella namn finns Marco Rubio, Ted Cruz och Chris Christie.

 

Tips: Harris vinnare 2024

Vad som händer 2024 är förstås omöjligt att veta, men det känns som att Kamala Harris kommer att ha ett bra läge att vinna om hon ställer upp. Framför allt eftersom hon då kommer att vara välkänd hos de amerikanska väljarna. Tipset blir att Harris vinner i november 2024.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 5.00 i odds för att Kamala Harris, som segrare i presidentvalet 2024.

Satsa