Prövning på stamford bridge 02-05-13

Det fortsätter att bjudas på toppfotboll den här veckan. Ikväll är det dags för semifinaler i Europa League. I den första semifinalen ska Chelsea ta sig an och försvara en 2-1 ledning mot FC Basel. I den andra gäller det för gästande Fenerbahce att göra detsamma (dock med en 1-0 seger i bagaget) mot portugisiska Benfica. Majoriteten av det mediala intresset kommer dock att vara riktat på matchen Chelsea – Basel. En match som har goda förutsättningar att ta Rafa Benitez och hans London-lag till en final och den enda trofé man fortfarande har inom räckhåll den här säsongen.

Den första matchen borde ha slutat med ett clean-sheet, men Basel tilldömdes en makabert feldömd straff i slutminuterna och tilläts därmed att reducera.
Med endast ett måls marginal nu går det inte att säga att det här är klart på förhand även om det naturligtvis är stor fördel Chelsea. Framför allt med tanke på att de nu spelar på hemmaplan, men även att de trots allt gjorde två bortamål!

Vad som dock känns extra talande för Chelsea, är att det känns som att Benitez snarare skulle gå över glödande kål innan han ger upp den här matchen och möjligheten att få visa en stor Europa League-buckla i ansiktet på alla tvivlande supportrar. Vinner han ikväll är han riktigt, riktigt nära!
Tips på slutresultat: 2-1 (odds 8.30 från Betsafe.com)
För att läsa vår recension av Betsafe kan du klicka här.

För att läsa vår recension av Betsafe kan du klicka här.

Satsa